A lakhatás alapjog

2019. október 18. 14:30

Karácsony Gergely
Facebook
Egy tisztességes városban nem hagyjuk egymást hajléktalanná válni.

„»A lakhatást alapjognak tekintjük, a városnak mindent meg kell tennie a mindenki számára elérhető, megfizethető lakhatás érdekében. Fellépünk az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen.« – szerepelt a kampányban meghirdetett Budapest Alkotmányban.

Sokszor láttuk, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára. Erre tekintettel intézkedtem az összes Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról.

Ez volt az első lépés. A feladatunk a következő években az lesz, hogy a kerületi önkormányzatokkal közösen kialakítsunk egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban nem hagyjuk egymást hajléktalanná válni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 218 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lakhatás alapjog, kb., mint az alapjövedelem.
Sőt, mint magától a volt bukott zuglói polgármestertől tudjuk: BUDAPEST MINDENKIÉ!
Nosza, rajta, jó lakásnélküliek: elfoglalni mindenkiként Budapest lakásait.
A benne lakók majd úgyis foglalnak maguknak újat, Karácsony elvtárs megmondta!

"A lakhatást alapjognak tekintjük"

Mindegy, hogy te, mint szarfaszú pondró minek tekinted a lakhatást, mert nem alapjog. Soha nem is lesz.

Karácsony szerint nem tisztességes város London, Párizs.................................nem sorolom, az egész világ nagyvárosa.

Igazad van. Nézd meg ezt a képet, mindent elmond a két emberről:

https://mfor.hu/cikkek/makro/m..

Lássuk be, így már nem is olyan fontos pontosan fizetni a rezsit.

Lakást áfával, leadózott jövedelemből vesznek az emberek. Ezt csak az irigy prolik adóztatnák tovább.

1. A lakhatás feltételei adottak: aki dolgozik, keressen annyit, ami bérletre, hitelre, vásárlásra elég. Aki nem, azt pedig fogadja a hajléktalanszálló.
2. A közművekhez való hozzáférés is adott: a vízművek, gázművek nem diszkriminálhat. Szerződést kell kötnie bárkivel. Ja, és ingyenességről szó sincs az alkotmányban.

Jogod van lakni, de nincs jogod elvenni a másét.

A Momentum posztolta. Politikai alapon elveszik házainkat, lakásainkat, hogy ők költözzenek bele. Kommunizmus re-loaded.

Ha a lakhatás "Budapest-alkotmány" alapjog, akkor Karácsony folyamatos alkotmánysértésben van, amíg létezik hajléktalan a fővárosban.

Levették..
"4. Felülvizsgálni, hogy hány lakás van fideszesek kezében, és visszavenni azokat.
Mert fillérekért laknak olyan lakásokban, amikben egyetemisták, és fiatal családok is lakhatnának.”

Ez konkrétan a Tanácsköztársaság 1919 133 'dicsőséges' napja.
Sorozatvetőre vadászom a neten, ha a FeGyőr különítmény megjelenik a kapunál "egyemistákat, meg fiatal családosokat" betelepíteni helyemre, a tulajdonomba.

Elég lett volna a kispesti és a zuglói kilakoltatások felülvizsgálatával kezdeni.

A nép minden nap kapni fog valami "rágcsálnivalót", amivel kiélheti elemi ösztöneit, gyűlöletét, acsarkodásait, póriasságát, de a tét ennél nagyobb, az ellenzék felkészülése a 22-es hatalomátvételre.

S ennek kapcsán már most megkezdődtek a belső harcok a DK és a Momentum között. A Momentum köreiben rendkívül népszerű a belga filozófus és közgazdász, Philippe Van Parijs azon tézise,, mely szerint meg kell vonni az idősek szavazati jogát.

Már ötven felett nagyon eltérnek a fiatalok és az idősek érdekei szociális-politikai-gazdasági téren, a hetven körülieknél pedig még élesebb az ellentét. A tézis szerint az idősek, egy bizonyos kort elérve, kevésbé aggódnak a szociális-politikai-gazdasági jövőjükért, szemben a fiatalokkal. Az idősek a fiatalok és a még meg nem születettek rovására dönthetnek stratégiai kérdésekben.

Beppe Grillo, az olasz Öt Csillag Mozgalom egyik vezéralakja sem tartja ezt élet szerűtlennek, felteszi a kérdést: "Mi lenne, ha megvonnánk az idősektől a szavazati jogot?" S szerinte ez nem lenne méltánytalan, igazságtalan, hiszen a fiatalok is egyszer idősek lesznek.

Gondoljunk bele, tényleg mi lenne, ha a 22-es választásokon már nem kapnának szvazati jogot az ötven év felettiek, legyünk engedékenyek, a hetven felettiek? Lehet a gondolattal játszani, de az ellenzék 22-es, Momentum dominálta győzelme esetén ez törvényerőre emelkedhet.

Ez most előnyére, vagy hátrányára szolgálna az országnak? Egy ilyen lépés lefejezné a Fidesz, az MSZP és a DK szavazótáborát. Tényleg tud egy hetven feletti ember felelősen szavazni?

Persze a lakhatás is fontos, napi gond, de amik előjönnek, mind Rákosira hajaznak. Csak egy lépés, s elvesszük a zsidó kiskereskedőtől az üzletet, elvesszük azoktól a lakást, akik a család létszáma felett plusz egy szobával rendelkeznek, bevezetik az ingatlanadót, s tényleg életbe lép Botka jelmondata, "Fizessenek a gazdagok!", halló, Lipóciában is.

A két ember testtartására gondoltam. Tarlós egyenes, Karácsony alázatos testtartású.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. október 18. 23:24

Ahhoz előbb ki kell tenni a Karácsony által, lakhatási alapjoggal védett bérlőt. Nincs lakhatási alapjog, főleg nincs más kárára, egyáltalán nincsenek légből kapott, kötelezettség nélküli jogok. Az pedig magánügy, mit kezdek a saját ingatlanommal, ezt eddig csak az előző rendszer kommunistái merték kikezdeni.

Ez a nagy humanitárius lendület pont ott fog végetérni, ahol egy maszopos oligárcha háztulajdonos érdekébe ütközik.

És arra is kiváncsi leszek, hogyan kényszeríti be az életvitelszerűen csövező klientúrát a hajléktalanszállóba.

Bár csak "alázatos" lenne. De nem az.

A megalázkodó pont annyira nem alázatos mint a felfuvalkodott.

Válaszok:
pollip | 2019. október 19. 6:47

Belefér a többi jelző is.

Ezt elég rosszul látod. A saját ingatlanomat csak saját belátásom szerint hasznosíthatom, vagy ha úgy tetszik, nem hasznosítom. Lásd a magántulajdon szentségét, amit úgy tűnik, sok más egykori liberális alapvetés után most szintén relativizálni akarnak.

Azt tudomásul kell venni, hogy a társadalomban mindig vannak vesztesek, de azokat nem az önmagukért tenni képesek kárára kell segíteni. Ez volt a háború utáni kommunista rezsimek módszere, akik adni nem tudtak, ezért lefelé nivelláltak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés