Lángoló Rozsava

2019. október 17. 6:54

Sitkei Levente
Magyar Nemzet
A mostani európai gondolkodásmód hatalmas előrelépésnek tekinti a kurd viszonyokat, de nem tudnak semmit se a kulturális kontextusról, a helyi viszonyokról, a konfliktus résztvevőiről.

„A kurdok régóta ott vannak Szíriában, s mivel semmiféle nemzetközi támogatást nem élvez elméletük az önálló hazára, küzdenek, ahogy apáik és nagyapáik is tették. Rozsava etnikai összetétele nem mondható homogénnek, igaz, ez változott az Iszlám Állam elleni hadjárat során, mivel a kurd csapatok kiűzték onnan az arabokat, így is elősegítve a későbbi államalapítást. Törökország pedig, amely a NATO oszlopos tagja, így Európa legtöbb országának katonai szövetségese, jelezte, hogy ezt így nem fogja hagyni, nem akarja, hogy az annyi fájdalmat és halált okozó Kurdisztáni Munkáspárt létrehozhassa a szomszédjában a saját államát.

Csakhogy Törökország imázsa sokkal rosszabb, mint a kurdoké. A kurdok női harcosairól készített képek őrületesen népszerűek, hiszen azért készülnek, hogy befolyásolják a közvéleményt. Fiatal, gyönyörű lány katonai gyakorlóban, kibontott hajjal, vállán az obligát vörös csillaggal. Mert hiába, a Népvédelmi Erők egy vaskosan kommunista ideoló­giát követő gerillacsoport, ahol a lenini eszméknek megfele­lően aki nem dolgozik, nem is eszik, nemtől függetlenül mindenki fegyvert fog. A mostani európai gondolkodásmód pedig ezt hatalmas előrelépésnek tekinti, a nők felszabadításának, erős nőket lát a harcosokban.

Csak sajnos semmit se tud a kulturális kontextusról, a helyi viszonyokról, a konfliktus résztvevőiről. A palesztin ellenállók közül mindig a kommunisták voltak a legkeményebbek, s bizony hatalmas a szakadék egy ilyen gerilla és Kádár János között. A csillagot hajlítgatják a saját érdekeiknek megfelelően, s nevezik magukat annak, aminek érzik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A propagandista hirtelen milyen érzékeny lett a török érdekre.
Nehéz elfelejteni hogy a kommunista gyökerű Arafat és Abbasz vezette PSZF robbantásait és civilek százainak halálát okozó terrorcselekményeket nem ítélte el hasonló vehemenciával. Sőt, hosszú évekig a "palesztinok" és a kommunisták oldalára állt hazaáruló módon a jobboldalnak nevezett Fidesz média elfeledve a több százezer magyar ajkú izraelit. Stier, mint régen most is hiteltelen vagy.

Egyszerű vagy, mint a faék. A kurdok például az ISIS elleni harcokban elég sok arab lakta területet foglaltak el. Ha ezeket nem akarják visszaadni, méltányos, hogy lemondjanak más területekről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés