Ilyenek voltak: riport a '88-as magyar fiatalokról

2019. október 17. 19:55
A máig Budapesten élő BBC-riporter, Nick Thorpe videója az 1988-as magyar fiatalságról.

Már akkoriban is a lakhatás jelentette az egyik fő problémát a fővárosi fiatalok számára – tudhatjuk meg Nick Thorpe 1988-as videójából. Az egyébként mai napig Budapesten élő BBC-riporter a kommunizmus bukása előtt hangosította ki a magyar ifjúság gondolatait, terveit, illetve céljait. Budapesten kívül a Baranya megyei Martonfán élő fiatalokat szólaltatta meg.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elfeledkezel, hogy 1988 évben készült a riport. Az 1988-as évet össze sem lehet hasonlítani azzal amiről írsz. Amit megfogalmazol, azok az 1950-1970-es évekre igazak.

"Éppen ezért volt 89-ben a “nyitás”/peresztrojka után a nagy osztrák megszállás, amikoris a magyarok százerei mentek Bécsbe gornje hűtőgépért, meg színes TV-ért, meg videóért."

Azután amikor itthon kibontották a csomagot, kiderült, hogy ugyanazok az alkatrészekből van összerakva amit korábban itthon is meg lehetett venni. Magyarországon hiánycikket kreáltak belőle, felszabadították a deviza kereteket, a tartását és ez indította el a kereskedést, amelyen sokan meggazdagodtak. Ez olyan volt, mint 1956.-os forradalom idején a vásárlások. Mindent vettek ami mozdítható volt, mert mindenki attól tartott, hogy a forint elértéktelenedik. Egy hét alatt elfogyott az áru a boltok polcáról.

Ilyen fiatalok voltunk?
Hihetetlen...

... és akkor még őrködött felettünk a dicső szovjet hadsered.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés