Borkai szőrcsuhája

2019. október 15. 8:48

Ballai Attila
Magyar Nemzet
Kispesten ellenben szó sincs semmiféle vezeklésről, ott az eredmények szerint minden rendben.

„Érdemes egy gondolatfoszlány erejéig eljátszani azzal, milyen következményekkel járt volna, ha a botrány kirobbanása után, egy hete mondjuk e szavakkal áll a nyilvánosság elé: »Menthetetlenül nagyot hibáztam, ígérem, hogy a választások után szőrcsuhában, mezítláb zarándokolok el Rómába. De saját vétkem miatt Győrt és a pártomat nem büntethetem, ezért arra kérem a szavazókat, vasárnap ne rám, hanem az eddigi közös munkára, a sikerekre, városunk fejlődésére szavazzanak. Én annak már nem leszek részese, de mivel helyettest nem jelölhetek, addig kitartok, mert Győr nem bukhat velem együtt.«

Budapest I., III. és VIII. kerületé­ben, valamint három megyei jogú városban, Egerben, Szombathelyen és Tatabányán ezernél kevesebb voksnyi különbséggel nyert az ellenzék. Ha csak ennyit vitt el Borkai, most sem késő elővenni azt a szőrcsuhát.

Kispesten ellenben szó sincs semmiféle vezeklésről. Ott minden rendben. Kivéve, hogy hangfelvételek tanúsága szerint két korty és szippantás között szocialista önkormányzati képviselők osztották meg egymással több tíz milliós panamák, otromba »lenyúlások«, bekebelezendő ingatlanok, kilakoltatások sztorijait és receptjeit. A »főhős«, bizonyos Lackner Csaba vasárnap ismét elnyerte derék választói bizalmát, a nagy fölénnyel újrázó polgármester, Gajda Péter pedig először annyit közölt, nem ismerte fel munkatársát és barátját, majd hat nappal később egy interjúban kijelentette, még nem érte el Lacknert. Ez az egyetlen mondat az arcátlanság csúcsa mellett az intellektus olyan szintű hiánya is, amely hihető lódítások kiagyalására is alkalmatlanná tesz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kispesti "bal"oldal morális nihilje és züllöttsége sem menti Borkait, aki vállalhatatlanná vált. Az meg az "európai demokratákról" árul el sokat, hogy vannak esetek, amikor mégis hívei a következmények nélküliségnek.

Ami viszont elgondolkodtató, az a választói lélek. Borkai, Wittinghof és Gajda is simán nyert. Úgy tűnik, megbocsátóbbak vagyunk a nekünk egyébként rokonszenves politikai preferenciájú jelöltekkel szemben...

A tömegdemokrácia egyik szomorú velejárója ez. A mieink szemében a gerendát sem akarjuk észrevenni, az ellenfélnél viszont a szálkát is. Bár itt szerintem minden esetben gerendákról van szó.

Válaszok:
Antigoné | 2019. október 15. 9:17

Minden szavával egyetértek, bár nálam már nincs olyan, hogy "mieink" (sajnos).

Nem vagyok egyedül, ez jó (?)

Nem vagyok egyedül, ez jó (?)

"ellenzeket moralisan problematikus helyzetbe kenyszerititek"

Ha jól értem, amit írsz, akkor Orbán Viktor arra kényszerítette Gajdát, hogy kimaxolja a
korrupciót. Ekkora baromságot régen olvastam. Ez kb tunycsáp szint, vagy az alatt kettővel.

A Jobbikos már csak ilyen hirtelen megvilágosodó fajta. Más esetekben a DK-Momentum-MSZP javára világosodnak meg.

Viszont olyan emberek, akik az adómra pályáznak, ezért nem lenne baj, ha legalább próbálnának tisztességesnek látszani. Egy vízvezetékszerelőtől sem feltétlenül várom, hogy templomlátogató katolikus legyen, de ha a tisztakezűséget nem tudom róla föltételezni, nem bízom rá a vízvezetéket.

Ilyesmiket esetleg be kék látnod a buksi fejeddel. Ja, nem megy. Na mindegy...

A szerző nagyon félre akar érteni a dolgokat. A Borkai ügy legszomorúbb következménye az, hogy a Mészáros nevével fémjelzett szabadrablás indoka, a nemzethű felsőközéposztály és arisztokrácia kialakítása, ami garancia a nemzeti politizálás folyamatos és erős meglétére, igen nagy törést szenvedett. Még a legelfogultabb fidesz fanoknak is leesik, hogy a kialakuló felső osztály nem igazán odavaló emberekkel van tele. Azt még nem tudta nekem senki érthetően elmagyarázni, ha Orbán repülője holnap lezuhan, hogyan áll majd Mészáros Lőrinc vagyona a nemzeti célok szolgálatában, milyen garanciák lehetnek erre?

Tehát ha valaki "európai demokrata", akkor rá nem is vonatkoznak az alapvető erkölcsi normák sem? Kényelmes álláspont...

A kispesti ügy mostantól a BRFK-ra tartozik.

Kispesten azt ígérték, hogy évi 100 milliót eltesznek. Nem azt, hogy kereszténykednek. Ettől még maguk felé hajlik a kezük. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés