Most jön a neheze

2019. október 14. 10:19

Lendvai Ildikó
Facebook
Tanácsom a Fidesznek: egyetlen városban se engedjék kampányolni Orbánt. Kettőben járt, két vereség lett.

„De most jön majd a neheze. Meg lehet mutatni, hogy van alternatíva: lehet másképp kormányozni. Komoly esély, de még csak esély. Ami kell hozzá:
1. A kampányban lassan összeszokó ellenzéknek most működő koalíciót kell alkotnia. Nincs idő huzakodni posztok, bizottságok, szakértői helyek fölött: Sok pénz nincs (bár ennyi ellenzéki várossal a Fidesz már nem tud könnyen kiszúrni, azzal újabb szavazókat vesztene), de van, amit pénz nélkül, gyorsan meg lehet tenni: nyilvánosság, átláthatóság, emberi hang, a disznóságok feltárása, a civil közösségek energiáit is felhasználva a szociális segítség megszervezése.
2. Az ellenzéki vezetésű vagy többségű települések egymást segítő, együttműködő hálózatának létrehozása. Lakner Zoltán a "szabad városok szövetsége" nevet használta - nekem tetszik.
3. Meg kell találni a módját, hogyan lehet az önkormányzatok receptjét országosan is használni. 2022 még nincs megnyerve, de már kiderült, hogy ez nem lehetetlen. Nem kell a pártok viszonyában mindent most eldönteni, de szükség van legalább egy formalizált koordinációs mechanizmusra a közös politikai akciók, kommunikációs munkamegosztás érdekében.
Azért van tanácsom a Fidesznek is: máskor egyetlen városba se engedjék kampányolni Orbánt. Két helyen járt: Miskolcon és Gödöllőn. Mindkettőben vesztettek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az érintett városok számára valóban most jön a neheze. A hatalomért összeállt érdekszövetségeknek valódi és érdemi munkát kellene végezni. Még az sem kizárt, hogy a Fidesz fog profitálni ezekből az eredményekből. Mert kiderül, mennyire képes egy-egy ellenzéki, ha feladat és felelősség is van rajta.

Azt tanácsolom Lendvai Ildikónak, hogy jobban tenné ha hallgatna és akkor nem fordulna elő, hogy négy megyében a listás szavazaton az MSZP nem lépte át az öt százalékot és így a megyei közgyűlésbe nem tudott képviselőt küldeni. Ahol pedig átlépte az 5%-ot, a legtöbb helyen egy képviselője van.

2002-ben mszp-és ígérgetés a Kádár-nosztalgia-hullám döntötte el a választást. Kádár-nosztalgia már nagyon lecsengett, ígérgetni most is lehetett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés