Orbán: Az ország és a főváros érdekében együtt fogunk működni

2019. október 13. 23:04
Tarlós István megköszönte a választók támogatását, gratulált Karácsony Gergelynek; míg Orbán Viktor hangsúlyozta: továbbra is a Fidesz-KDNP a legnagyobb politikai erő, viszont az ország és a főváros érdekében készen állnak az együttműködésre az új budapesti vezetéssel.

Tarlós István – akit vastapssal fogadtak a Bálna kulturális központban – elsőként azoknak mondott köszönetet, akik rá szavaztak, az egész közösségnek; ezután megköszönte Budapestnek a 13 évet és Óbudának a 29 évet. Országosan az eredmény szép, Budapesten el kell gondolkodni – értékelte az önkormányzati választást a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

Nincs mit mondani, Budapest ma így döntött, Karácsony Gergelyt választotta meg a főváros, éjféltől ő Budapest főpolgármestere - jelentette ki Tarlós István, majd úgy fogalmazott: „köszönöm, hogy köztetek lehettem, szép volt ez a 29-30 év számomra, nem feledem. Van ilyen, hetvenéves korban előfordul az emberrel, lesz még szebb is”.

Budapest vesztett egy főpolgármestert, én viszont nyertem egy kiváló tanácsadót – kezdte Orbán Viktor. A miniszterelnök köszönetet mondott minden szavazópolgárnak, gratulált minden ma nyertes politikusnak. Külön gratulál a Fidesz-KDNP polgármestereinek, akik hosszú évek kemény munkájával nyerték el a bizalmat. Szerinte most nagy és nyílt politikai csata volt, amilyennek egy demokráciában lennie kell. Orbán köszönetet mondott Tarlós Istvánnak az elvégzett munkájáért.

Emlékeztetett: kilenc évig egy politikai oldal adta az ország és a főváros vezetését, de most a választók máshogy döntöttek. Orbán elmondta: az ország és a főváros érdekében most készen állnak az együttműködésre.

Elmondta azt is, hogy jelen állás szerint 23-ból 13 megyei jogú város lesz FIDESZ-KDNP vezetésű, míg a 19 megyéből 19-ben lesz kormánypárti többségű a megyei közgyűlés. Nagyon köszöni a vidéki Magyarország támogatását, a vidéki magyarok számíthatnak a kormánypártokra. Orbán hangsúlyozta: továbbra is a Fidesz-KDNP a legnagyobb politikai erő Magyarországon.

Összesen 178 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tarlós gratulált Karácsonynak. Karácsony tavaly nem gratulált Orbánnak. És ezt a hitvány pondrót választották meg főpolgármesternek.

Mondjuk nagy kontraszt ez megint a Karácsony (azaz Gyurcsány)-féle őrjöngéshez képest.

Kár, hogy pont ez a választás mutat rá megint arra, hogy a ballibeknél az utóbbi a nyerő.

pont ez az elegancia meg uriemberkedes az amivel visszaelnek, ok ugyanis nem igy gondoljak. Lasd az Orban babut, lasd a rengeteg nyilatkozatot hogy bortonben akarjak latni a politikai ellenfeleket... ez nem “ellenfel”, hanem igenis ellenseg a legaljasabb fajtabol es el kene vegre kezdeni ugy is banni veluk mig nem keso.

És ez kesztyűsbábozott?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés