Börtön is várhat Sarkozyre

2019. október 2. 7:38
Egy évekkel ezelőtti túlszámlázás miatt kerülhet bajba a volt francia államfő.

A francia Semmítőszék elutasította Nicolas Sarkozy volt elnök kérvényét, amelyet azért nyújtott be, hogy elkerülje a bírósági eljárást – számolt be a fejleményről az Euronews, Mint keddi cikkükben írják, a volt államfőt azzal vádolják, hogy törvénytelenül finanszírozta 2012-es újraválasztási kampányát, és jelentősen túllépte az engedélyezett pénzügyi keretet.

Emlékeztetnek rá, hogy egy vizsgálóbíró 2017-ben indítványozta, hogy Sarkozyt állítsák bíróság elé, de ő fellebbezett. Az ügy ami miatt most veszélybe kerülhet a volt francia államfő szabadsága, számláék körül robbant ki: a Bygmalion nevű cég elvben szakpolitikai gyűlésekre számlázott Sarkozy akkori pártjának, az UMP-nek, a vád szerint valójában azonban a pénzt kampányra fordították.

Az ügyben öt éve kezdődött vizsgálat szerint Sarkozy több mint 20 millió euróval léphette túl a törvény által maximum 22,5 millió euróban rögzített költekezési keretet. Az exelnök ezt tagadja. Az illegális kampányfinanszírozásért egyéves börtön és pénzbüntetés is kiszabható – közölte a páneurópai hírtelevízió portálja.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában