Tony Abbott magyar rapszódiája

2019. szeptember 23. 11:27

Mark Higgie
The Spectator
Orbán Viktort irracionális vádakkal illetik Európában és Ausztráliában.

„Abbott megértette, hogy nincs sok minden a határvédelem tekintetében, amiben Ausztrália Magyarországnak tudna segíteni, de az az üzenet, hogy Európának muszáj megállítania az embercsempészek csónakjait – és ezt meg is tudja tenni – az mindenképpen jól időzített volt. Olaszországban éppen megbukott az a kormány, ami Nyugat-Európában először tett lépéseket a hajók és csónakok megállítására. Egy olyan korábbi olasz baloldali kormány után, amely megadta magát 700 ezer migránsnak, a konzervatív Liga vezetője, Matteo Salvini belügyminiszterként kitiltotta a migránsmentő NGO-k hajóit az olaszországi kikötőkből. Ezt a visszatérő baloldal minden bizonnyal újra megfogja engedni. Eközben újra kilőtt a spanyol és görög partokra érő migránsok száma, és úgy tűnik, Boris Johnson sem tudja az embercsempész-csónakok áradatát feltartóztatni – ami olyan, mintha az ausztrál strandokra Új-Zélandból érkeznének tömegesen a menedékkérők.

Abbott és Orbán határvédelmi megoldásainak a bírálata az ABC (ausztrál médium – a szerk.) és a The Guardian cikkein alapul. Ők pedig ezekben a szokásos irracionális bírálatokat bírták csak kipréselni magukból, pl. autoriter vezetőnek nevezték Orbánt. Abszurd, de a legtovább az Asztrál Zöldek vezetője, Richard di Natale ment a bírálatban, aki egyenesen diktátornak nevezte Orbánt.

A The Guardian ismét az unalomig ismert, minden alapot nélkülöző bírálattal támadt, miszerint az Orbán-kormány antiszemita, csak azért, mert politikai kampányt folytat a magyar zsidó származású Soros György ellen, aki a nyitott határok érdekében szólal fel. De az a vád, miszerint azért lép fel Soros ellenében Budapest, mert zsidó lenne, annyira valós, mintha azzal vádolnák a sussexi hercegnét, hogy az öko-képmutatása valójában rasszizmus lenne. Egyetlen egy európai vezetőnek sincs Orbánnál jobb kapcsolata Izraellel, amely folyamatosan cáfolja azt a vádat, hogy ő antiszemita lenne. Köves Slomó, egy magyarországi ortohodox rabbi szerint nonszenszek ezek a vádak, szerinte ma Európában Magyarország az egyetlen hely, ahol a zsidók fizikailag biztonságban érzik magukat. Orbán keresztül vitte a holokauszt tagadását szankcionáló törvényt, az oktatásban lehet tanulni a holokausztról, és egy Auschwitz-ról szóló Oscar-díjas filmet finanszírozott.”
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az antiszemitizmussal vádolók szemében a tények, illetve holmi ortodox rabbi nem jelenthetnek akadályt. Mert a lényeg a statuálás. Ahogy ezt szellemi elődeiktől megtanulták.

Tudjuk, hogy miről beszélünk?
Az Európai Unió rasszizmus ellenes ügynöksége képtelen definiálni az antiszemitizmus fogalmát - jelentette be Blanca Tapia, az ügynökség szóvívője.
(Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 4.)

A szerző sohase volt miniszterelnök, viszont volt Ausztrália nagykövete az EU és Magyarország felé is.

Ha már Sorost emlegeted:
"Amikor a zsidók rendszerszerű üldözése elkezdődött, azt nem a németek, nem a magyar kiszolgálóik hajtották végre, hanem - a legmeglepőbben - maguk a zsidók."
(Tivadar Soros: Masquerade, Arcade Publishing, 2001, 16, old.)
Az apa emlékirataiból.

„Senki sem hiszi, hogy egy japán vagy indiai gyerek angol, csak azért mert Angliában született. Ugyanez vonatkozik a zsidókra is.”
(Jewish World, London, 1915. szeptember 22.)

Nem érdekel a "fajtám", magamért tudok jótállni. Az egyik legkiválóbb barátom főrabbi, több kedves zsidó ismerősöm is van. Ennyit tudok mondani. Mindannyian úgy érzik, hogy egyre nagyobb biztonságban vannak, a "fajtájukkal" egyetemben. Főleg az ájulásig imádott Nyugathoz képest.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés