Angela Merkellel is találkozott Greta Thunberg

2019. szeptember 23. 18:19
A képet a német kormány Facebook-oldalán osztották meg.

Az ENSZ klímacsúcsán találkozott a német kancellár a fiatal svéd klímaaktivistával. Németországban egyébként hosszú tárgyalások után, a napokban egyeztek meg egy átfogó klímavédelmi csomag végrehajtásában. 

A portfolio.hu írta meg akkor, hogy a felek megállapodtak abban, hogy egy független grémium vizsgálja majd azt, hogy a klímavédelmi csomag alapján hozott lépésekkel tarthatók-e a 2030-as klímacélok, ahol a legfontosabb célkitűzés az, hogy addigra az 1990-es szinthez képest 55 százalékkal csökkenjen az üvegházhatású gázok kibocsátása, az 1990-es 866-ról 563 millió tonnára kellene csökkennie éves szinten a károsanyagkibocsátásnak.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tök mindegy, mit vállal Németország, atomerőművek nélkül úgy sem tudja tartani. Hacsak nem arra alapoznak, hogy majd a francia erőműhálózat eltartja őket.

"... független grémium vizsgálja..."
Nincs ilyen, hogy független.

Ádernek is meg kéne hívnia Grétát, megmutatni neki a paksi erőmű terveit, elmagyarázza neki, hogy ez miért zöld, és mindenki örül.

"Az iskolapadban lenne a helyem, az óceán másik felén." - Greta Thunberg

Igen, vélaszthat, miközben nem ismer semmit. Nem kellett megküzdenie semmiért. Mindent a segge alá tettek a szülei, erre ő eljátssza a mindenhez értőt, ai tudja, mit kell tenni. Fopgalma sincs mit kell tenni, csak lázad. Tipikus kamaszkori lázadás, gőze sincs arról, mit kell tenni, csak abban biztos, hogy ez itt most neki nagyon nem tetszik, mert.... mert nem eléggé ződ. Mert nyilván Indiában minden ződ, meg Nigériában is, egyedül Svédország az a szarkupac hely, ahol minden szar.

"Pedig az a normális, nem a nélkülözés."

Attól függ, mit értesz normális alatt. Talán az utóbbi 40 évet leszámítva, a nélkülözés a megszokott. A csecsemőhalál a megszokott. Manapság Afrikában a csecsemőhalálozás aránya ugyanannyi, mint Európában volt 1950-ben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés