A szabad város: baloldali és zöld

2019. szeptember 23. 13:58

A Szabad Budapest mint választói mozgalom baloldali jelöltek kampányát segíti október 13-ig.

2019. szeptember 23. 13:58
Schultz Nóra
Mérce

„Fiatal baloldaliak, diákok és tapasztaltabb mozgalmárok közösen alapítottuk a Szabad Budapest választói mozgalmat, amely értékalapon szerveződik, céljai azonban a reálpolitikai térből indulnak ki. Alapító értéknyilatkozatunk elvei mentén kiválasztott jelöltek kampányát segítjük önkéntes munkával és toborzással, célként kitűzve, hogy ezáltal az októberi választáson az elkötelezett baloldali közösségek, szervezetek és intézmények meglévő erőforrásait megvédjük, befolyásukat a helyi politikában növeljük.

Fő inspirációnk a nemzetközi municipalista, vagyis önkormányzati mozgalomként szerveződő baloldal, amelyhez olyan kezdeményezések tartoznak, mint a Barcelona en Comú vagy a Zagreb je NAŠ! Ezek a csoportok szintén választói mozgalomként szerveződtek, baloldali szociális és zöld értékek mentén, hogy az alulról szerveződő közösségek befolyását megnöveljék a helyi döntéshozásban. Barcelonában éppen második ciklusát kezdi a mozgalom polgármestere Ada Colau, a horvát baloldali önkormányzati platformnak még 2017-ben sikerült a zágrábi közgyűlésbe 4 helyet megszereznie, és számos helyi jelöltet is győzelemre vezettek.

Ugyan nem állíthatjuk, hogy ezekhez hasonlóan széleskörű alulról szerveződő kezdeményezés a miénk, de jelenleg nem is rendelkezünk saját választási aspirációkkal. Az elmúlt hetekben megkezdett munka értékes tapasztalatnak bizonyult, és a kampány utolsó hetei még fontosabbak lesznek. A szövetséges kampánycsapatok segítségével több tucatnyian szereztünk tudást az alapvető kampányolási technikákról, plakátolunk, standolunk, kopogtatunk és aktivistákat toborzunk. A hozzánk csatlakozók számára lehetőséget adunk, hogy a sokakat elidegenítő pártokat kikerülve azonnal bekapcsolódhassanak a kiválasztott kampányok tevékenységébe, illetve saját akciókon is dolgozunk.

Elsősorban azokat várjuk tagjaink közé, akik szimpatizálnak baloldali és zöld alapvetéseinkkel és ezen túl szeretnének hasznos munkát végezni az önkormányzati kampányban akár ismerős terep ez számukra, akár hozzánk hasonlóan tanulási folyamatként tekintenek rá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. szeptember 25. 07:03
Budapest legsötétebb korszaka az, amikor szabad (demokrata) volt.....
luisbathhelena
2019. szeptember 24. 14:11
Szabad Budapest választói mozgalmat, az 1001-ik gittegylet. Lapozzunk
nyugalom
2019. szeptember 24. 10:21
Ennek az ostoba libának fogalma sincs, miről beszél! Kunbéláék idején volt a legszabadabb adfőváros, az ország! Tanult ez történelmet valahol vagy ez is éppen itt tölti az idejét, de nem magyar!
Peter8811
2019. szeptember 24. 06:38
Érdekes az ÁVH-ból is zöld volt,meg kék, a vörös valamiért kimaradt a repertoárból. Húzd a körmöt ne siránkozz, Ne szisszenj minden szilánkhoz! Mit rákent Bauer százados Lakk lemosóval mossuk az alázatot. A DK megint szép lesz Bauer és Vágó hírnevéhez. De mi mégis körmöt fontunk Ide vale Angol Fontunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik