Szinte biztos, hogy Kövesi lesz az első európai főügyész

2019. szeptember 19. 12:53
Tizenhét uniós tagállam szavazta meg csütörtökön a volt román korrupcióellenes ügyészt.

Megszavazták a román Laura Codruta Kövesi európai főügyészi kinevezésének támogatását csütörtökön az európai uniós tagállamok kormányainak képviselői, így már gyakorlatilag biztosra vehető, hogy ő lesz a hamarosan felálló intézmény első vezetője.

Az Európai Unió soros finn elnökségének tájékoztatása szerint ezen próbaszavazáson tizenhét tagország voksolt a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) korábbi vezetőjére, akit az EU másik társjogalkotó szervezete, az Európai Parlament már korábban határozott támogatásáról biztosított.

Bennfentes források arról számoltak be, hogy a két intézmény képviselői szeptember 24-én ülnek össze, akkor minden bizonnyal hivatalosan is megállapodnak majd Kövesi kinevezéséről, ezt követheti a formális megerősítő szavazás a tanácsban.

(MTI)

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kézben tartható, ez a lényeg.

Rosszabb, azok, akik a CIA-t ellenőrzik.
1. --- "A cél az volt, hogy meghurcoljanak
Interjú Mezei János erdélyi magyar politikussal
Hajdú Sándor 2018. 07.13. (XXII/28)
Bő három éve a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a sajtó nyilvánossága mellett saját otthonában verte bilincsbe Gyergyószentmiklós volt polgármesterét, Mezei Jánost. Összesen 21 éves börtönbüntetés lebegett a feje felett, ám a megyei bíróság első fokon minden vádpontban felmentette."

Mindez konkrétan ön ellen irányult vagy egy közéleti hisztériának volt a része? Hiszen nem ön volt az egyetlen magyar polgármester, akit hoztak-vittek a DNA emberei…
– Egy közösség elleni támadás indult el: azokat a személyeket vették elő, akik eredményeket értek el és egyre ismertebbek lettek, úgy politikai körökben mint a közösségi életben. Megpróbálták ellehetetleníteni, befeketíteni őket. Azért is mondom ezt, mert a második mandátumot 72 százalékkal nyertem, és emelkedőben volt a népszerűségem, a támogatottságom, és elindult a településünk azon a fejlődési útvonalon, amelyet az elődök közül sokan nem tudtak megvalósítani. Látták, hogy a közösség fejlődik, és egyre nagyobb összefogás alakul ki Gyergyószentmiklóson és környezetében.
– Több mint 50 tárgyalásom volt, több mint 20 személyt hallgattak ki, folyamatosan jelen kellett lennem. Azt láttam, hogy egyre kilátástalanabb ez a helyzet a vádlók részéről.
Romániában a DNA szürreális világot hozott létre, és azt látom, hogy sajnálatos módon a korrupcióellenes harcot felhasználták a politikai ellenfelek eltávolítására. Ráadásul ebben nem Románia diktál, hanem külső erők.
A saját ügyemen keresztül azt láttam, hogy ad hoc dossziékat fabrikálva bármit megtehetnek, és bármilyen eszközt felhasználhatnak azért, hogy valakit eltávolítsanak a politikai vagy akár a gazdasági porondról. Azt is látom, hogy sajnálatos módon nemcsak magyar politikusokat hurcoltak meg, hanem ha körülnézünk, az összes nagyobb magyar céget súlyos büntetésekkel sújtották, több millió eurós összegben, amivel részben tönkretették őket, részben a termelési tevékenységüket, a versenyképességüket visszafogták. Körbe lehet nézni Gyergyószentmiklós környékén is, hogy ez úgy politikai, úgy gazdasági szinten érzékelhető ma is.
2. --- "Mégis korrupt? Nem térhet vissza a gyergyói polgármester
A marosvásárhelyi táblabíróság érvénytelenítette a Hargita megyei törvényszék múlt heti döntését, így mégsem térhet vissza hivatalába Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere"
Ez csak egy eset a sok közül, aki levezényelte, a rongy Codruta, akinek van pofája Kövesi nevet használni.
Még ebben is aljas, a nevében.
Ő lesz, a Soros-EU igazságbajnoka.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés