Felszabadítottuk Hódmezővásárhelyt, de proxyháborút vívunk Lázár Jánossal

2019. szeptember 9. 7:36

Márki-Zay Péter
168 Óra
Az ellenzéki pártok felismerték, hogy csakis összefogással lehet leváltani a NER-t.

„Azért néha önnek is baja támad a tényekkel. A Facebook-oldalán például közzétette egy közvélemény-kutatás eredményeit, amelyben olyan állítások is szerepeltek, miszerint a jelenlegi kihívójának, a fideszes Grezsa Istvánnak van egy házasságon kívüli gyermeke, az édesapja pedig besúgó volt az előző rendszerben. Mint utóbb kiderült, egyik állítás sem igaz.

Ezeket én egyáltalán nem állítottam, csak ezek a pletykák is szerepeltek a vásárhelyi emberek köréből visszaérkezett válaszok között. Ugyanebben a felmérésben szerepeltek a pozitívumok, valamint a rólam megfogalmazott alaptalan rágalmak is, az elemzés maga teljesen pártatlan volt. Elfogadom ugyanakkor, hogy hibáztam a felmérés közzétételével, hiszen ezzel akaratlanul is hozzájárultam a valótlanságok terjesztéséhez. Hivatalos nyilatkozatban kértem bocsánatot a történtekért, amit azért is sajnáltam, mert Grezsa István erre hivatkozva zárkózott el a nyilvános polgármesterjelölti vitától, holott szerintem az sokat segíthetne a vásárhelyi polgároknak a döntésük meghozatalában.

Akkor is hibázott, amikor a gyerekveréssel kapcsolatban félreérthető nyilatkozatot tett?

Nyilván súlyos hibát követtem el, amikor nem vettem észre, hogy mondataim a szövegkörnyezetből kiragadva erősen félreérthetők. Nem arról van szó, hogy bántalmazni lehet egy gyermeket, hanem arról: nem vagyok híve annak, ha egy egyszeri fenékre csapásért meghurcolnak egy édesanyát, miközben ténylegesen létezik, sőt súlyos probléma Magyarországon a gyerekbántalmazás, amellyel kapcsolatban viszont a hatóságok gyakran teljesen tétlenek. Szerintem ez a két dolog nem említhető egy lapon, nem mérhetők össze egymással.

Szintén nem a polgármesteri munkájához kapcsolódik a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Ön az egyik alapítóként nem érzi úgy, mintha az MMM az elmúlt hónapokban elbizonytalanodott volna?

Ez szerintem természetes jelenség. Év elején volt egy fellángolás, sok településen kezdtük el szervezni az összefogást. Azóta sokan úgy érzik, hogy az ellenzéki pártok lényegében ellopták a show-t a mozgalomtól, miután – hála istennek – felismerték, hogy csakis összefogással lehet leváltani a NER-t. Boldoggá tesz, hogy ezt az önkormányzati választásokra készülve maguktól megtették, emiatt számos helyen nem volt szükségük a segítségünkre. Ugyanakkor mintegy száz településen a mi civil mozgalmunk volt az összefogás katalizátora. Az is kiderült, hogy – főleg vidéken – az ellenzéki pártok komoly káderhiányban szenvednek, nagyon nehezen találtak megfelelő jelölteket, ebben több helyen is a mi mozgalmunk tudott nekik segíteni. Ami az országos politizálást illeti, abban nekem nincsenek külön egyéni ambícióim, hiába is riogatja velem a híveit a Fidesz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Márki-Zay mítosznak már rég vége: egy felfújt hólyag, elhamvadt politikai messiási ígérettel.

"Felszabadítottuk Hódmezővásárhelyt"

Ezeknek ez a dilijük, hogy mindent "felszabadítanak"! Most éppen Karácsony készül "felszabadítani" Budapestet. Tényleg valami az agyukra ment, de nagyon súlyosan.
Az már végképp eszükbe sem jut, vagy fogalmuk sincs róla, hogy errefelé a "felszabadításnak" van egy nagyon rossz felhangja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés