Szijjártó: A közös visegrádi fellépés magyar nemzeti érdek

2019. szeptember 5. 14:04
A visegrádi együttműködés az elmúlt években bebizonyította, hogy a legerősebb és leghatékonyabb szövetség az Unión belül – jelentette ki a külügyminiszter Varsóban.

A visegrádi országok közös fellépése teljes mértékben szolgálja a magyar nemzeti érdeket, és ezért ennek a közös fellépésnek a fenntartása is nemzeti érdek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a lengyel külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén Varsóban.

A tárcavezető Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter meghívására tartott előadást a lengyel nagyköveteknek. Aláhúzta, a visegrádi együttműködés az elmúlt években bebizonyította, hogy a legerősebb és leghatékonyabb szövetség az Európai Unión belül.

Számos szétverési kísérlet történt a nemzetközi média és politikai elit részéről, de ezek mind sikertelenek maradtak, viszont a visegrádi csoport sikeres tudott maradni – hangoztatta a miniszter.

Szijjártó Péter közölte: egyetértés van abban is, hogy Közép-Európa versenyképessége a felelős gazdaságpolitikákra vezethető vissza, ezért „semmi szín alatt nem támogatjuk azokat a nyugat-európai javaslatokat, amelyek adóemeléshez vezetnének Magyarországon vagy Közép-Európában, és azokat a nyugati javaslatokat sem támogatjuk, amelyek az államadósságok közösségiesítését jelentenék”.

Mi továbbra is világosan hiszünk abban, hogy Közép-Európa immáron hozzátesz Európa gazdasági teljesítményéhez. Ezt mutatják a számok is” – szögezte le a miniszter, hozzátéve, nem véletlen, hogy a leggyorsabban növekedő európai gazdaságokból az öt elsőből négy Közép-Európában található, köztük 3 visegrádi ország.

(MTI)

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés