„Könyöradományok”

Jobbik: Olyan nyugdíjat adjon a kormány, amelyből meg lehet élni

2019. augusztus 25. 14:54
Aki 2019-ben szélsőségesnek tekinti a Jobbikot, „az vagy nagyon tájékozatlan, vagy más érdek motiválja” – jelentette ki Varga-Damm Andrea.

Rezsiutalvány helyett a kormány adjon olyan mértékű nyugdíjat az időseknek, amelyből meg lehet élni – szólította fel a kormányt Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: ha a kormány komolyan gondolja a nyugdíjasok támogatását, akkor azt ne „szemfényvesztő és álságos módon”, a választások előtti „könyöradományokkal” tegye, hanem emelje a nyugdíjakat „minimum a létminimum szintjére”. A képviselő szerint a megélhetéshez szükséges költségek, különösen az élelmiszerkiadások rendkívüli mértékben nőttek, a nyugdíjemelés pedig mindössze 2,7 százalékos volt, amit a létminimum alatt, vagy akörül élő idősek számára komoly megterhelésnek nevezett.

Varga-Damm Andrea elmondta: a Magyar Államkincstár 2 millió 156 ezer embernek fizet nyugdíjat, az átlagösszeg 130 ezer forint, 21 ezer nyugdíjasnak pedig 50 ezer forintnál is kevesebb az ellátása. Ezzel szemben a hús ára 13 százalékkal, a liszté 10, a burgonyáé 61, a friss zöldségek ára pedig 31 százalékkal nőtt az idén – sorolta.

 Az idősek „akkor is kifizetik a rezsit, ha ételre nem telik”

A képviselő úgy vélte, a kormány azért döntött az utalvány mellett, mert annak összege 30 napon belül visszakerül a közműszolgáltatókhoz.

Varga-Damm Andrea közölte azt is, hogy a rezsitartozások nagy részét az aktív korúak generálják, mert az idősek „akkor is kifizetik a rezsit, ha ételre nem telik”. Álláspontja szerint az utalványokra szánt mintegy 19 milliárd forint jelentős mértékben nem fogja csökkenteni a közműtartozások 30-35 milliárd forintos összegét.

A közfoglalkoztatottak 54 ezer forintos egyszeri pluszjuttatásáról Varga-Damm Andrea úgy vélekedett: a kormány egy összegbe adja oda azt a többletet, amit egy év alatt kellett volna tennie.

Aki szélsőségesnek tekinti a Jobbikot, „az nagyon tájékozatlan”

 Varga-Damm Andrea újságírói kérdésre azt mondta: nem érti, miért lépett ki a Jobbikból a teljes hajdúszoboszlói szervezet tagsága, miután a városban teljes ellenzéki összefogás keretében a párt országos szervezete Holoda Attila polgármester-jelöltségét támogatja.

Arra a kérdésre, miszerint nem befolyásolja-e az ellenzéki összefogást az, hogy a Jobbik a korábban antiszemitán megnyilvánuló Kulcsár Gergelyt indítja, Varga-Damm Andrea úgy válaszolt: párttársa nem a polgármesteri, hanem egyéni önkormányzati képviselői tisztségért indul Debrecenben.

Egyúttal leszögezte, elfogadhatatlannak tartja Kulcsár Gergely korábbi „meggondolatlan és durva” megnyilvánulását, azonban úgy vélte, párttársa mindent elkövetett az elmúlt években azért, hogy ezt az „iszonyatos nagy hibát” megpróbálja korrigálni.

Szintén újságírói kérdésre a képviselő arról is beszélt, hogy aki 2019-ben szélsőségesnek tekinti a Jobbikot, „az vagy nagyon tájékozatlan, vagy más érdek motiválja”.

(MTI) 

Összesen 247 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jaj de cuki...

... MSZP-utánzat...

Válaszok:
Teknős | 2019. augusztus 26. 5:57

Ha igazak a hírek a lakásmaffiával való együttműködéséről, akkor Bangóné ehhez a nőhöz képest kiscserkész.

Arrafelé is élnek szegények..
A másik az, hogy akkor nem is kéne annyi ledolgozott év, hiszen úgyis lesz alapnyugdíj.
A mai rendszer kevésbé igazságtalan, mint amit néhányan akarnak, hiszen a ledolgozott évek és a befizetett járulékok alapján történik a kiszámolás.
Más lenne a kérdés, ha az indexálás módját akarnak megváltoztatni, az ugyanis mindenkit érintene- felfelé. Arra még a világ pénze nem lenne elég.

A mostani Jobbikot semminek nézem.

Válaszok:
hátakkor | 2019. augusztus 25. 16:36

Pár hét és a Mozgalom felfejlődik a klímakatasztrófa magassàgàig. Amit a komànynak kell kivédenie.

Lajos jól rászabadította ezt a spinét Royékra :)

Csak ne tessék türelmetlenkedni!

Ahogy Orbán Viktor, a nagygéci (hahaha) látogatásakor
Bözsi néninek mondta:
"Majd az év végén, ha úgy vannak a számok, akkor EMELEK"

https://www.youtube.com/watch?..

Hogyan adjon olyat, ha nem rajta múlik?

“A magyarországi kommunista vezető, Rákosi Mátyás, a következő magyarázattal szolgált egy amerikai újságírónak: Nézze, ezek a kisfasiszták valójában nem rossz emberek. Tudja, őket belekényszerítették a fasizmusba. Ezek soha nem voltak aktívak benne. Most csak annyit kell tenniük, hogy aláírnak egy hűségnyilatkozatot és mi beléptetjük őket.”(212.old.)

Idézi Jan T. Gross, a Princeton Egyetem tanára abban a tanulmányában, ami a Dark Times, Dire Decisions, Jews and Communism (Sötét idők, súlyos döntések, a zsidók és a kommunizmus), Oxford University Press, 2004 című tanulmánykötetben jelent meg.

A nyugdíjat nem a kormàny adja, hanem a befizető aktívak. Royék kaptak egy Lajos árvàt a Mozgalomba. Vhogy ötödik lett a listàn. A Mozgalmén.

A Szemlőhegyi uccàban vígan folyik a szatmàri. A Mozgalmat is sikerült kivègezni meg az mszp-t. Is.

Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!

A havi 50.000 ft-os kata befizetés nem jelent egy havi szolgálati időt, csak úgy a rend kedvéért. Egy katás nem 20 évet dolgozik a minimálnyugdíjért, hanem 30-at.

Nem az számít, hogy én mit hiszek, hanem az, hogy Rákosi mit csinált.
Hat általánostól ezt már tudni lehet.

Tunya, te még nem vetted észre, hogy bejártátok az SZDSZ által egyszer már bejárt utat? Kommunista ellenesség, nálatok ehhez jött még zsidózás, cigányozás, igen nagy nacionalisták voltatok, majd hirtelen összeborultatok az addig szidott baloldallal.

A további hasonló út is alakul, úgy váltok marginálissá, mint egykor az SZDSZ. Csurka megmondta.

Ha kiskegyed valaha dolgozott volna eleteben akkor tudna: a nyugdijat nem a kormany “adja”, az a vegzett munkaval es befizetett jarulekokkal aranyosan kerul kiszamitasra. A kormany adhat Erzsiutalvanyt, tamogatast, premiumot stb, ad is, hogy aldja meg Orban Viktort erte a Joisten, de nem o szamolja a nyugdijat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés