Fodor Gábor pártja is Karácsonyt támogatja

2019. augusztus 22. 10:42
Nem kommentálták érdemben a kőbányai LMP kifarolását az ellenzéki együttműködésből Karácsonyék.

Kibővült az ellenzéki együttműködés Budapesten: a Magyar Liberális Párt (MLP) is támogatja Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét – jelentették be ellenzéki pártok csütörtökön Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren tartott sajtótájékoztatón. Ezzel szinte egy időben az MLP közleményt adott ki, amiben részletezték a döntésük okát.

Csak egy ellenzéki jelölt lesz több Fidesz-jelölttel szemben

Sermer Ádám, a Liberálisok eddigi főpolgármester-jelöltje közölte, a megállapodás megkötése után kijelenthető: Karácsony Gergelyen kívül kizárólag Fidesz-párti jelöltek maradnak állva a főpolgármester-jelölti versenyben. Hozzátette: a megállapodás része, hogy az V. kerületben közös ellenzéki jelöltként indul egyéni körzetben Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke. Közölte, együtt kampányolnak és továbbra is képviseli Polgári Budapest című programját.

Kérdésre válaszolva Sermer beszélt arról, hogy demokratikus rendszerben pártokról lévén szó lehetnek olyan kérdések, amelyekben nem értenek egyet. Vannak azonban olyanok, amelyekben nem lehetnek viták, ilyen például a főpolgármesteri választás – tette hozzá. Szerinte a megállapodás megkötése miatt semmit nem kellett feladniuk a Liberálisoknak, és amit eddig képviselt, azt most szélesebb támogatással tudja folytatni.

Újabb szín az ellenzéki palettán

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje azt mondta, a Liberálisokkal történt megállapodás után a Budapesten változást akaró, sokszínű tábor még egy színnel gyarapodott és teljes körűvé vált. Budapesten az ellenzéknek egy főpolgármester-jelöltje van, a Fidesznek több – fogalmazott. Akik szerint Budapesten minden rendben van és nincs szükség változásra, azok több jelöltre is szavazhatnak: Tarlós Istvánra vagy azokra a jelöltekre, akik még a Fidesz támogatásával indulnak. Azoknak, akik változást akarnak, egy jelöltjük van, az előválasztás győztese, vagyis ő – fejtette ki Karácsony Gergely.

Azt mondta: Sermer Ádám főpolgármester-jelölti programja a szakmai egyeztetések után a közös program részévé válhat, és reméli, hogy majd a városvezetésben is számíthat a liberális politikusra.

DK: Minden összeáll a premierre

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője, országos elnökségi tagja, a XVII. kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltje beszámolt arról, hogy pártja kezdeményezésére ültek le a Liberálisokkal tárgyalni. Úgy értékelt, „ugyanúgy, ahogy egy kiváló színházi előadásnál: a kezdésre, a premierre minden összeállt”.

MSZP: Tüttő Kata esélye is nőtt

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke szerint a megállapodással nemcsak Karácsony Gergely főpolgármesteri esélye nőtt érdemben, hanem Tüttő Katáé, az V. kerületi közös ellenzéki polgármesterjelölté is. Beszámolt arról is, hogy több eddig nyitott kérdést is lezártak: van közös polgármesterjelölt Ferencvárosban, Csepelen pedig a helyi Momentum visszatért az együttműködésbe, közös listán, közös jelöltekkel indulnak.

A kőbányai ellenzéki együttműködést firtató kérdésre Gy. Németh Erzsébet azt mondta, az LMP-vel kerületi és fővárosi szinten megállapodást kötöttek, ezt az abban résztvevő párok betartották. Az LMP-től kell megkérdezni, hogy miért gondolták meg magukat a kőbányai együttműködésről – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

+1

:))))))

Csak hát az teszi külölönösen röhejessé a sztorit, hogy hónapokon át pofáztak arról, hogy Sermer mindenképpen indul...

Jellemző a kép hátterében a zúgó tömeg.

Teljesen összesz.rtuk magunkat, ahogy a kommentekből is kiderül.
Sermer volt az atombomba mindjárt a kampánynyitón? Kiváló heteknek nézünk elébe. :-D

Gondolom elsőként elballagtak a Fideszhez, hogy kérnek kampányra 500 millát, melyből 200-ért plakátolnak, 300 meg zsebbpénz. Aztán jött a válasz, hogy egy nagy büdös lóf.szt kaptok.

Válaszok:
opht | 2019. augusztus 22. 12:04

Persze akadt, aki ezt az alternatívát is támogatta, de őket a drogosok leszavazták.

Igen, egyes valasztókerületek lakosainak képzettsége, és jövedelmi szintje szoros összefüggést mutat a választási preferenciájukkal. Elég a nyomorgó Budára, vagy az V. kerületre gondolnunk. Bezzeg Angyalföld hogy hasít!

A klímakatasztrófától!!!
Vagy az nem ott megy?

Úgy áll ezeken a zakó, mint tehénen a gatya.

Pedig hogy aggódtam, hogy nem... De igen!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés