Orbánnal is tárgyal Merkel Sopronban

2019. augusztus 16. 18:40
A német kancellár a magyarországi határnyitás 30. évfordulójának alkalmából látogat a városba, hogy kifejezze nagyrabecsülését a magyaroknak a Németország újraegyesítéséhez nyújtott hozzájárulásért.

Angela Merkel a Németország újraegyesítéséhez nyújtott történelmi jelentőségű magyar hozzájárulás iránti nagyrabecsülését fejezi ki soproni látogatásával – mondta a német kancellár szóvivője pénteken Berlinben.

Steffen Seibert tájékoztatóján ismertette, hogy a magyarországi határnyitás 30. évfordulójára rendezett hétfői ünnepségen a német kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök ökumenikus istentiszteleten vesz részt és beszédet mond a soproni evangélikus templomban, majd egy ebéd keretében kétoldalú megbeszélést folytatnak.

A megbeszélés középpontjában a kétoldalú kapcsolatok, valamint Európa-politikai és külpolitikai témák állnak. A tervek szerint a találkozó után közösen sajtótájékoztatót tartanak. A német kormányszóvivő kérdésre válaszolva kiemelte: Magyarország „európai partnerország", amellyel Németország „nagyon intenzív gazdasági kapcsolatot" folytat, és olyan ország, amelynek kormányával „nézetkülönbségek" mutatkoznak a migrációs politikában. Ezek a különbségek „ismertek, és továbbra is fennállnak".

Aláhúzta: „soha nem szabad elfelejteni Magyarország szerepét" abban, hogy Németország egysége helyreállt „békében, szabadságban". Mint mondta, „a jelenkorban is fontos megemlékezni mindarról, amit más országok tettek azért a történelmi szerencséért, hogy újraegyesülve élhetünk" .  Ez az a „történelmi ok", amiért Angela Merkel Sopronba látogat, ugyanakkor ott van az „aktuális európai politika" is, amely „biztosan szóba kerül" majd – fejtette ki Steffen Seibert.

Sopronban a Páneurópai Piknik 30. évfordulóját ünneplik meg hétfőn. A Fertő-tó melletti Sopronpusztán, a magyar-osztrák határ közvetlen szomszédságában 1989. augusztus 19-én tartott rendezvény alkalmából ideiglenesen megnyitották a határt, így több száz Magyarországra menekült keletnémet állampolgárnak sikerült átjutnia Ausztriába.

(MTI)

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az pedig nyilván egy pillanatra sem zavar, hogy Trump utolsónak fogadta Vezéredet a kelet-európai vezetők közül, pedig Viktor az elsők között gratulált neki.

Válaszok:
rezvez | 2019. augusztus 16. 19:57

Vajon mikor fog megszületni a következő videó arról, hogy a határnyitás is Viktornak köszönhető????

A szolgálati utat be kell tartani.

Frédi hozott 3 soros ultimàtumot a Főnöknek a Vàrba. Elérte a délutàni gépet, de nem az EB elnökséget.

Na nehogy már itt maradjon...
Várja otthon az Afd meg az íróasztala, hogy megírja a lemondását...

Hát, pedig azok a buta politikusok először a legfontosabb partnerrel szoktak találkozni, aztán jön a "futottak még kategória", bár téged a tények zavarnak a legkevésbé.

Bocsika, de ezt lefordítanád magyarra?????????

"Ja, a végre te szar..." Nem értem az összefüggést a "végre" és a "szar" között, bár az tény, hogy ez utóbbihoz igen sok közöd van!!

Mármint mi megy az agyamra??
A lényegre pedig figyelek, azért írtam, hogy nyilván nem véletlen, hogy I.Viktor volt az utolsó kelet-európai vezető.

Ez a cím úgy, ahogy van, idióta.
Helyesen:
Orbán és Merkel Sopronban találkoznak.

Hát, az a helyzet, hogy én a valóságban élek, mert én már elég öreg vagyok ahhoz, hogy átlássak azon a mit a Vezéretek mond.
Te még valószínűleg fiatal vagy és nem éltél vagy voltál felnőtt az 1990-es gengszterváltás előtt.
Én viszont éltem Csermanek idején és soha többé nem akarok olyan egy vezér uralta világot újra.

Bocsika, de nem én lelkendeztem azon, hogy Trump fogadta a Vezért. Én csak reagáltam erre, hogy ő volt az utolsó és ez a lényeg, mert ez azért sokat elmond Trump véleményéről I.Viktorról.
A nyakkendőről és a stb.-ről pedig nem írtam semmit.

Ehhez képest Csermanek volt élet és halál ura több mint 30 évig.

Akkor te egy nagyon más világban ragadtál meg...

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2019. augusztus 17. 22:13

De Csermanek stílusa nagyon megmaradt benned...

Ha meghalt az agyad, akkor temesd el, mindannyiunknak hasznára lesz!!!

Senki nem mondta még neked, hogy az alkohol nagyon károsan hat rád ha azt a gyógyszeredre iszod???

Hát, hozzászólásod alapján azért Viktor állatkertje is rendelkezik tökös-barmokkal...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés