Hitelminősítés: megerősítették Magyarország államadós-besorolását

2019. augusztus 16. 22:59

Az ország besorolása továbbra is befektetésre ajánlott, stabil kilátással.

2019. augusztus 16. 22:59

Megerősítette pénteken Magyarország "BBB" szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolását változatlan stabil kilátással a Fitch Ratings.

A nemzetközi hitelminősítő a péntek este Londonban ismertetett döntés indoklásában kiemelte: a magyar szuverén osztályzat egyrészről a magyar gazdaság erőteljes szerkezeti mérőszámait, a hasonló besorolású államadósokénál erősebb és stabilabb makrogazdasági teljesítményt, másrészről a magas államadósság-rátát, valamint a szakpolitikai döntések kiszámíthatatlanságából és a pro-ciklikus gazdaságpolitikából eredő kockázatokat veszi figyelembe.

A Fitch Ratings közölte, hogy a továbbiakban a magyar gazdaság növekedésének fokozatos lassulására számít. A cég péntek esti előrejelzése szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,4, jövőre 3,5, 2021-ben 2,5 százalékkal bővül.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2019. augusztus 19. 08:17
"... a magyar gazdaság növekedésének fokozatos lassulására számít" A hiperfüggetlen szakértők 10 éve folyamatosan erre számítanak. Oszt valahogy mégis mindig - egy kivétellel - növekvő növekedés lett belőle. Akár a hajukra is kérhetik ...
OrangeOrder
2019. augusztus 17. 23:09
Mindig jövőre (csökken)! A cég péntek esti előrejelzése szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,4, jövőre 3,5, 2021-ben 2,5 százalékkal bővül.
Berecskereki
2019. augusztus 17. 13:10
"Az ország biztonságához elengedhetetlen határvédelmi, határrendészeti feladatokra összesen mintegy 408 milliárd forintot költött el a rendőrség 2015 és 2019 júniusa között – tudta meg a Magyar Nemzet az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK). Habár ez a válaszból nem derül ki, de az összeg valószínűleg tartalmazza az ideiglenes határvédelmi kerítés megépítésének költségeit is." https://magyarnemzet.hu/belfold/jol-mukodik-a-deli-hatarzar-7217705/ Ebből mennyit fizetett ki az EU? Na ja! Fizetett. Szócskában. Lófaszócskabán.
Berecskereki
2019. augusztus 17. 13:03
"Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője közölte: mivel az idén tavasszal már volt egy felminősítés a Fitch és az S&P részéről is, nem lehetett újabbat várni. Ugyanakkor a hitelminősítők továbbra is le vannak maradva. A magyar gazdaság mutatóinak látványos javulását egyelőre nem veszik figyelembe, holott számos mutató - a külső adósság, a bankok mérlegei, a tartós külső finanszírozási többlet, a tartósan alacsony és a következő években tovább csökkenő államháztartási hiány, az államadósság szerkezetének pozitív változása, csökkenő devizaaránya, és annak növekvő hazai finanszírozása - már lényegesen jobb képet tükröz a válság előtti szintekhez képest, ami indokolttá tenné, hogy ismét a válság előtti szintekre kerüljön az ország besorolása." https://www.portfolio.hu/gazdasag/elemzok-szerint-szamitani-lehetett-ra-hogy-marad-a-hitelminositesunk.3.334673.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik