lllúzió, hogy az euró bevezetése felzárkózást és prosperitást hozna Magyarország számára

2019. augusztus 14. 20:49

A közös valuta jelen formájában csak a gazdagabb országoknak jó.

2019. augusztus 14. 20:49
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Gulyás Gergellyel való vitájában a Momentum elnöke számonkérte Gulyást, amiért a magyar kormány mintha lemondott volna az eurózónához való csatlakozásról. Az Index beszámolója szerint Fekete-Győr az állítja, hogy »az sürget minket, hogy lemaradhatunk a többi tagállamtól, ha kialakul így a többsebességes Európa.«

Először is szeretném azzal kezdeni, hogy bár Fekete-Győr András és köztem ebben a kérdésben véleménykülönbség van az mégiscsak dicséretes, hogy euró kérdésében a Momentum álláspontja legalább karakán és megismerhető. A Fidesz álláspontja ugyanis a sunnyogás, az összevissza beszélés és a semmitmondás keveréke.

A tartalmi részére érve: én értem, hogy Fekete-Győr Andrásnak és liberális pártjának minden, amiben az Európa szó szerepel, csak jó lehet, de a magyar állampolgárok ennél realistább számvetést érdemelnek. Amíg az eurótagországoknak ennyire különböző a gazdasága és ennyire eltérő a fiskális politikája, addig a valutaövezethez csatlakozás kiszolgáltatja a szegényebb országokat, hiszen kiveszi kezükből a monetáris politika számos eszközét.

Tudjuk, hogy Németország mekkorát profitált és profitál mind a mai napig az euró által felerősített versenyelőnyből. Véleményem szerint a közös valuta jelen formájában csak a gazdagabb országoknak jó, és növeli az EU centrum- és perifériaországai közötti egyenlőtlenségeket. Illúzió, hogy az euró bevezetése felzárkózást és prosperitást hozna Magyarország számára. Álláspontom szerint ezért az euróbevezetést jelen formájában felelőtlenség propagálni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2019. augusztus 16. 10:06
Értelmesebb a Fegyőrnél,
radír
2019. augusztus 15. 21:45
Az ellenzék messze a legértelmesebb figurája.
Vakfolt
2019. augusztus 15. 15:31
Valami történt ezzel a gyerekkel, egyszercsak leugrott az ultraballib értelmezési tartományról, csak sajnos még az értékkészletet megtartotta. Ezért ilyen felemásak a megállapítások.
Pál Pusztai
2019. augusztus 15. 12:17
Az igaz illúzió valami nagyot várni az euró bevezetésétől. Az is helytálló ,hogy ez általában a fejlettebb országoknak jó. Miért? mert ott van a termelés és szolgáltatások innovációja csúcson. ők gazdái a jó áron eladható termékeknek. A pénz mérőszám is egyben . Ha csatlakoznánk elválna a szar a májtól ,és látszódna ,hogy a propaganda ellenére úgy hol is tartunk valójában Európában.ha euró lenne csak úgy a kormány érdeke szerint nem lehetne inflálni a pénzt. Zárszámadáskor meg mesterségesen erősíteni ,hogy jó legyen az adósság mérleg. Kevésbbé lehetne simliskedni meg hazug KSH adatokkal dicsőséget festeni . Kormányunk csak olyan pályán szeret versenyezni ahol az ő sávja rövidebb simább és egy kicsit lehessen csalni is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik