Árulhatnák a kólát is papírban – fesztiválozók a multik műanyagszennyezéséről

2019. augusztus 14. 18:38

A Sziget fesztiválon jártunk annak utána, hogy mit gondol egy átlagos szórakozni vágyó fiatal a környezetvédelemről, a műanyagmentességről vagy Greta Thunbergről.

Arról kérdeztük az embereket, hogy mennyire fontos számukra a környezetvédelem, mit gondolnak a multinacionális vállalatok szerepéről a bolygónk védelmében, valamint mit gondolnak a Greta Thunberg jelenségről.

Sokkal jobban, tudatosan oda kéne figyelnünk több mindenre amire régen nem figyeltünk, e most úgy látom ,hogy a fiatalok és az öregek is próbálnak jobban odafigyelni mert nagyon sok minden kárt tettünk magunknak és most ennek érezzük a hatását” – vélekedett egy senior korosztályos fesztiválozó. 

Kollégánknak sikerült egy külföldi tanárral is beszélnie a fesztiválon:

„Tanárként nagyon fontosnak érzem, hogy megtanítsuk a fiatal generációnak, hogyan védjük meg a bolygót”.

A megkérdezett fiatalok egyhangúlag fontosnak tartották a környezetvédelmet. Volt aki a hulladék szelektív gyűjtését tartotta fontosnak, akadt olyan aki a vízpazarlás csökkentését mások pedig a multik műanyagszennyezésének visszafogását.

Itt üzleti életről van szó, meg a pénzről. Biztos, hogy egy teljesen más üzleti politikát kéne folytatni, ahhoz hogy ezt megvalósítsák, mert a haszon az haszon, de ugyanakkor viszont tudomásul kéne venni, hogy amit látunk a folyókon a tengereken meg mindenhol a sok szennyező műanyagot, de azért valamit az kell tenni.

A mikrofonvégre kapott fesztiválozók nagyrészt támogatták Greta Thunberget és a mozgalmát. 

Ő valóban sokat tud erről. Greta megtudja szólítani az embereket és ha működik miért ne? Az emberek egy 16 éves lányt látnak és ha ő tudja ezt mondani akkor mi miért nem?

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/153343

Ajánljuk még a témában