Húsz éve volt a napfogyatkozás!

2019. augusztus 11. 18:20
Ön emlékszik, mit csinált azon a napon?

1999. augusztus 11-én, most húsz éve vonult át Európa közepe, így Magyarország fölött is az emlékezetes teljes napfogyatkozás.

A Szombathely-Balaton-Szeged vonalról a legjobban látható, ráadásul tiszta, napos időben megfigyelhető nyári napfogyatkozásra sokan emlékezhetnek, akik már éltek és tudatuknál voltak akkor.

NASA adatai szerint Európából legközelebb 2026. augusztus 12-én lesz megfigyelhető ilyen jelenség (Spanyolország és Izland területéről), majd rögtön utána 2027. augusztus 2-án (Spanyolország és Gibraltár területéről).

Magyarországról (Ausztria, Németország és Svájc mellett) legközelebb 2081. szeptember 3-án lehet majd teljes napfogyatkozást megfigyelni, akkor viszont a mai 2 perc 49 mp-nél jóval hosszabb ideig, 5 perc 33 mp-ig lesz majd látható a jelenség – ha megéljük!

Ön mit csinált, merre járt húsz éve, a napfogyatkozás napján? Várjuk történetét!

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az akkori munkahelyemnek volt tetőterasza. Azok, akik nem voltunk szabadságon felcsődöltünk a tetőre....

Nálunk sem volt teljes a napfogyatkozás.Megnéztük a gyerekekkel az udvaron a részlegest, a férjem dolgozott és élveztem, hogy mindenki elment innen napfogyatkozást nézni. Csend volt a faluban. Olyan csend, amire azóta is vágyom, mert ma a faluban tavasztól őszig mindenki mindenkor zúg. Fűkasza, fűnyíró. Akkor a forrón rezgő levegő és a távoli kakas kukorékolás. Mi akkor sem vesztettük el a napot egészen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés