Az EU 50 millió euróval támogatja Afrikát az aszálykárok miatt

2019. augusztus 07. 15:26

Szomáliába 25 millió euró, Etiópiába 20 millió euró, Kenyába 3 millió euró, valamint Ugandába 2 millió euró támogatás jut.

2019. augusztus 07. 15:26

Az Európai Bizottság 50 millió eurós (mintegy 16 milliárd forint) sürgősségi humanitárius segély folyósításáról döntött a Kelet- és Közép-Afrika négy országában jelentkező, elhúzódó aszály okozta élelmiszerhiány és más ellátási gondok enyhítésére – közölte a brüsszeli testület szerdán.

Hrisztosz Sztilianidesz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos közölte, a főként élelmiszerellátásra szánt uniós támogatás a tartós aszály érintettjeinek megélhetését segíti.

A segélycsomagból származó finanszírozásból Szomáliába 25 millió euró, Etiópiába 20 millió euró, Kenyába 3 millió euró, valamint Ugandába 2 millió euró támogatás jut.

Az uniós hozzájárulás sürgős élelmiszer-beszerzést, az alapvető egészségügyi szolgáltatások nyújtását és a súlyos alultápláltság kezelését teszi lehetővé az ötévesnél fiatalabb gyermekek, valamint a terhes nők és a szoptató anyák esetében. Javítja továbbá a hozzáférést az emberi fogyasztásra szánt ivóvízhez, és segíti az állatok itatását. Az EU-támogatás ezenkívül hozzá fog járulni az aszály által leginkább sújtott területeken tevékenykedő humanitárius ügynökségek munkájához.

Az éhínség megelőzését célzó, a régió országainak 2018 óta folyósított humanitárius hozzájárulás a szerdán megítélt támogatással együtt 366,5 millió eurót tesz ki – tette hozzá az uniós biztos.

Két egymást követő, esőben szegény időszak után az idei tartós szárazság csaknem 13 millió ember megélhetését fenyegeti a régióban. A 2016-os és a 2017-es súlyos aszályt követően sem az állattenyésztésből élő háztartások, sem pedig a legelők, sem az állatállomány nem volt képes regenerálódni. Az élelmiszerárak jelentősen megemelkedtek, megnehezítve a szegény háztartások számára, hogy hozzáférjenek az alapvető élelmiszerkészletekhez. Az alultápláltság becslések szerint több mint 4 millió gyermeket és körülbelül 3 millió terhes nőt, illetve szoptatóanyát érint a régióban – közölte az uniós bizottság.

(képünk illusztráció)

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. augusztus 09. 16:35
Ezek után nem hihető a brüsszeli tolvajok által 50 milliós segítség. Brüsszelben dorbézolnak élősködő herék . Tizenötödik gyurcsányné gyanúba keveredett . Tizenegyedik Malin Björk bevándorláspárti EP-képviselő úgy vett fel lakhatási költségtérítést, hogy életvitelszerűen Brüsszelben él. A támogatás összegét egyébként elmondása szerint „baloldali lobbik nyomására számos háromdimenziós műanyagból készült női nemi szervek” vásárlására költötte többek között. Megjegyzendő, hogy hasonló turpisságon bukott le nemrégiben a hírhedt magyargyűlölő Sophie in ’t Veld is. brüsszeli körmös svéd here képviselő ..,,Brüsszelben lakik életszerűen közben több millió euró lakás támogatást felszedi ... Jose Carreira, az Unió Menekültügyi Hivatalának vezetője, és a többi Merkel és a betolakodók ,Juncker adócsaló , Cecilia Wikströmöt , Guy Verhofstad , Nicolas Boëllel , , Soros csőgörény Sargentini , Schulz eus kasszából több milliárdot kimarkolt a német kommunista pártját támogatta a lopott pénzből , ,,, itta nyolcadik brüsszeli körmös több mint 27 ezer eurónyi (9 millió forint) szállásköltség-térítést vett fel 2018-ban Sophie in 't Veld,... A terhelő bizonyítékok ellenére sem indul eljárás az EASO, az Unió Menekültügyi Hivatalának vezetője, Jose Carreira ellen. A V4NA-ra hivatkozva írta meg az Origo, hogy a hivatal közpénzekből fizetett bulikat tartott luxusszállodákban, mintegy 7 millió euró értékben. Jose Carreira, az Unió Menekültügyi Hivatalának vezetője, ellen sikkasztás, hűtlen kezelés és az alkalmazottak zaklatása miatt indult vizsgálat, ami számos visszaélésre fényt derített. A jelentés szerint a hivatalban az elmúlt években felelőtlenül szórták az EU- s közpénzeket, az ez ellen szót emelő alkalmazottakat pedig megfenyegették és terrorizálták. A jegyzőkönyv szerint a szervezetben rettegés és pszichoterror volt az általános.
áfonya
2019. augusztus 09. 16:29
Azt a 50 millió nem érkezik Afrikába , eus körmös tolvajok ellopják. Ha majd az eus országok ellenőrizhetik a brüsszeli tolvajokat talán hihető lesz .
Kriszta67
2019. augusztus 08. 07:48
Nagyszerű ötlet. Megmentjūk a kisnégereket, aztán felnőve ellenek tizet. Aztán majd azokat is megmentjük. Oda semmi mást csak fogamzásgátlót szabadna vinni. Semmi szüksége nincs a világnak többmilliárd 70-es iq-jú beszélő vadállatra.
Akitlosz
2019. augusztus 07. 23:32
Ki az abszolút játékos? Aki a Szaharában elkerít egy részt és kiírja, hogy homokozó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik