Hogy nullázta le magát emberileg a 444?

2019. augusztus 5. 16:23
A sajtóorgánum eljárása legalább olyan gusztustalan, mintha Heller Ágnes halálhírét a Pancsoló kislánnyal illusztrálnánk.

A baloldali sajtóetika bukfenceire már számos alkalommal rámutattunk (legutóbb itt), most azonban újabb, kifejezetten morbid megoldással örvendeztettek meg minket a 444 médiaiparosai.

Adott egy szomorú, kis színes hír, miszerint egy kínai hullámmedencében a gépkezelő elszúrt valamit, háromméteres hullámok keletkeztek, és a hatóságok szerint végül 44 ember szenvedett sérülést. Igaz, hogy tőlünk távoli az esemény, és valóban, halálos áldozata (egyelőre) nincs az incidensnek, azonban mégiscsak egy tragikus, lehangoló hírről van szó. És ez a legkevésbé sem vicces annak, aki ott volt, vagy esetleg a hozzátartózója sérült meg. De úgy általában

semmilyen jó ízlésű ember nem tartja az ilyesmit humorosnak.

A 444-nél máshogy gondolták, leírták a cikkecskében, hogy „hárman még mindig kórházban vannak csonttörésekkel és komoly vágásokkal”, majd laza mozdulattal beszúrták a Hungária együttes Pala-Pala-Palatinus című sanzonját. És most nem érdemes a hír és a hírkommentár műfaji határai közti elmosódáson lamentálni (bevett gyakorlat a 444 háza táján), de a zenetársítás morbiditása mégis szót érdemel.

Ezt észrevették az egyébként finom lelkűséggel nem vádolható kommentelők is, ám hiába mutattak rá az ordító ízléstelenségre, az önkorrekció természetesen elmaradt.

Pedig legalább olyan gusztustalan ez az eljárás, mintha

Heller Ágnes halálhírét a Pancsoló kislánnyal illusztrálnánk.

Nyilván más a nagyságrend, de ne gondoljuk azt, hogy ha „kicsiben” az etikátlan, gonzónak becézett kegyeletsértés csuklóból jön, akkor közéleti témákban kiegyensúlyozott vagy minimum ízléses tájékoztatást hiába is várhatnánk.

Amíg az „anyámat is egy jó gegért” felfogás uralkodik a ballib médiában, addig se szakmai, se emberi minőséget ne reméljünk. Sad.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Általában a 444-es kommentek: DNS-hibásak.

A jobboldalon is létezik ez a fajta újságírás, de valahogy mégsem ennyire uralkodó irányzat. A 888 kommentfolyamában is többnyire az ellenoldal drukkerei trollkodnak.

Nem tudom, hogy ez a magyar baloldal sajátja, amiért 9 éve már nincs igazán ráhatásuk a politikára, vagy ez nemzetközi jelenség náluk...

Csak egy baj van vele: 444-et kell hozzá olvasni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés