Dr. Beer Miklós nyugdíjba ment

2019. július 25. 13:56

Dr. Mihálffy Balázs
Facebook
Még rengeteg van benne! Isten őrizze Őt körünkben sokáig.

„4-5 éve lehetett, amikor Beer Miklós püspök úrral először találkoztam. Közösen léptünk fel egy fórumon, ahol fiatalok kérdéseire válaszoltunk.
Akkor kaptam fel a fejemet, amikor azt kérdezték tőle, hogy Európa keresztény-e? Válaszában kitért Európa sokszínűségére, ahol a kulturális és vallási értékek egymás mellettisége adja számtalan híd létesítésének esélyét. Csodálatos megközelítés, amit azóta is vallok. 
Amikor zárszóra kértek bennünket, poénosra vettem. Azt mondtam, hogy kettőnk vallásából össze lehetne dobni egy tuti jót. Tőlünk jöhetne a törvény, szabályszerűség rendje, tőletek pedig a szeretet és lelkület, intettem fejemmel felé. A püspök arcán nem döbbenetet, hanem meghatódást láttam.

Azóta rendszeresen találkoztunk, beszélgettünk. Nem méltatom megnyilatkozásait, hiszen közismertek. Ha emberségből PhD-t lehetne adni, akkor ő lehetne az első díjazott.

Miklós nyugdíjba ment. Utódjának sok egészségben és sikerekben gazdag esztendőt kívánok, Miklósnak pedig azt, hogy teljesüljön vágya: vegyék körbe őt azok az emberek, akikkel szeret eszmét cserélni és teremtsen továbbra is értéket. Még rengeteg van benne! Isten őrizze Őt körünkben sokáig.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Dr. Mihálffy Balázs Dr. Beer Miklós nyugdíjba ment

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem arról volt szó, hogy az iszlám a szeretet vallása? Ezek szerint
mégsem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában