Egyre durvábban tolják a fehér bűntudatkeltést Hollywoodban

2019. július 21. 16:45

Zelenka Dóra
888

Mert ha fehér vagy és esetleg támogatod Donald Trumpot, akkor szégyelld el magad! Kritika a When They See Us sorozatról.

„Mert ha fehér vagy és esetleg támogatod Donald Trumpot, akkor szégyelld el magad! Kritika a When They See Us sorozatról.

Május végén érkezett az egyik legnagyobb online videószolgáltatóra a sorozatkedvelők új kedvence, a When They See Us. A négyrészes minisorozat egy megtörtént esetet dolgoz fel a nyolcvanas évek végi Amerikából.

1989 áprilisában brutálisan megvertek és megerőszakoltak egy nőt a Central Parkban. Ugyanazon az estén bevándorló hátterű fiatalok nagy csoportja vágott bele az éjszakába a Manhattan szívében található parkban. A körülbelül harminc főből álló banda tagjai szórakozásból biciklistákat és futókat ostromoltak. A rendőrség azonban meg is jelent és vaktában őrizetbe vett öt fiatalt. Ekkor még fogalmuk sem volt arról, hogy egy futót brutálisan megvertek és megerőszakoltak. Mivel tényleges vád nem volt, az öt tinédzsert haza akarták engedni, ám ekkor jött a telefonhívás, hogy találtak egy halálközeli állapotban lévő nőt. Éppen ott, ahol a fiatalokat elfogták. Legalábbis arrafelé.

Az áldozatra, Trisha Meili Wall Street-i befektetési bankárra brutális állapotban találtak rá. A nő ugyan túlélte a támadást, de a történtekre egyáltalán nem emlékszik.

Az őrizetbe vett fiúkat ekkor kezdték el a megerőszakolt nőről kikérdezni. Több órás fogvatartás után pedig, mivel a fiúknak fogalmuk sem volt miről van szó, a szájukba rágták, amit hallani akartak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151939

Ajánljuk még a témában