Hamarosan megáll az élet Németországban?

2019. július 21. 09:50

Koenen Krisztina
Neokohn

Az utóbbi hónapok gazdasági mutatói azt bizonyítják, hogy a válság az autóiparból kiindulva megfertőzi a gazdaság egészét.

„A német gazdaság stagnál, illetve negatív tendenciát mutat. Könnyítések helyett a kormány új széndioxid-adó kivetését tervezi, ami minden energiafelhasználást büntetne.

A német konjunktúra gyengül, és miután már a harmadik egymásután következő negyedévben stagnált, illetve csökkent az összgazdasági termelés, most már recesszióról kell beszélnünk. 2019-re 0,7 %-os növekedést várnak, de ez az előrejelzés az év folyamán egyre bizonytalanabbá vált.

Időközben példátlan tömegelbocsátási hullám tanúi lehetünk, melynek egyik fő oka a német vezetés klímapolitikájában keresendő. Az autógyártók elé teljesíthetetlen kibocsátási normákat állítottak, üldözni kezdték a dízel-technológiát és továbbra is kényszerítik őket, hogy – a szubvenciók ellenére – mindeddig eladhatatlan elektromos autókat állítsanak elő.

Mint most tapasztalhatjuk, ennek a politikának következményei vannak: az utóbbi hónapok gazdasági mutatói azt bizonyítják, hogy a válság az autóiparból kiindulva megfertőzi a gazdaság egészét, időközben szinte minden ágazat érintett. Lassan a válság átterjed a szociális rendszerekre és a fogyasztók magatartására is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151924

Ajánljuk még a témában