Szeparatizmussal gyanúsítják a KMKSZ-t

2019. július 18. 13:26

Az ukrán biztonsági szolgálat büntetőeljárást indított a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ellen.

2019. július 18. 13:26

 

A magyar nemzeti színek használata miatt, szeparatizmus címén büntetőeljárást indított a KMKSZ ellen az ukrán biztonsági szolgálat. Az ukrán külügyminisztérium kezdeményezésére indított büntetőeljárás oka az, hogy a magyar szervezet hetilapja címoldalának választási térképén a magyar nemzeti lobogó színeivel kiemelve ábrázolta a magyar érdekeltségű három egyéni választókerületet.

Az SZBU az ukrán büntetőtörvénykönyv 110-es cikkelyének 2. pontja – Ukrajna területi egységének és sérthetetlenségének megszegése – alapján indított eljárást a KMKSZ ellen, mert a szervezet Beregszászon kiadott Kárpátalja című hetilapja kedden megjelent számának címoldalán közölt választási térképen piros, fehér és zöld színekkel ábrázolta a július 21-i előrehozott ukrán parlamenti választáson induló három magyar egyéni jelölt választókerületét. A hatóság szerint a KMKSZ ezzel feltételesen elkülönítette a jelzett térségeket Kárpátalja többi részétől – adta hírül a zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.

Az SZBU sajtószolgálatának közleménye szerint tekintettel arra, hogy Kárpátalja térképének a magyar zászló alapján történő ábrázolása „kimerítheti az Ukrajna területi integritása és sérthetetlensége elleni bűncselekmény tényállását”, és „szeparatista hangulatot kelthet a magyar nemzetiségi kisebbség körében”, az említett ábrázolást tartalmazó kiadvány terjesztése az ukrán alkotmány szerint Ukrajna területi vagy államhatárának a megváltoztatására irányuló nyílt felhívásnak minősül.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celoke
2019. július 20. 12:40
Hát már ennyire tele a Libero Kijevben? Ahelyett, hogy inkább élhető országot akarnának teremteni az ukránoknak és a kisebbségeknek is a jelenlegi korrupt maffiaállam helyett. Így csak felgyorsítják a széthullást. Úgy látszik, nem volt nekik elég a Krím elvesztése.
packó_
2019. július 18. 17:27
Ezeket meg kék-sárga baltával a fejükben kell ábrázolni. Na mindegy, majd lecsillapodnak a választás után- ha, ugyan - addig remélem, hogy nem lesz baja a magyaroknak.
TAVIROZSA
2019. július 18. 17:17
Most komolyan Ukrajnának a magyarok a legnagyobb problémájuk ? ? Az ott élő emberek miért nem veszik észre, hogy át vannak verve ? ? A tehetségtelen politikus réteg vígan elvan a nép meg utálja a magyarokat és kész ... :D :D
cutcopy
2019. július 18. 16:01
Szeparatisták mert magyarok mernek lenni Ukrajnában..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik