Nem vonható felelősségre az antiszemita gyilkos

2019. július 18. 14:46

A francia bíró szerint kábítószer hatása alatt állt az elkövető.

Nem vonható büntetőjogi felelősségre az a férfi, aki még 2017-ben antiszemita indíttatásból megölt egy 65 éves nőt Párizsban – írja a Le Parisienre hivatkozva az Independent.

Kobili Traore 2017 április 3-án, előzetes szóváltást és dulakodást követően dobta ki párizsi lakása harmadik emeleti ablakából, a 65 éves Sarah Halimit. A nyomozás szerint Traore a gyilkosság előtt a koránból idézett a nőnek, miközben ütlegelte is, majd miután kidobta a nőt az ablakon, ismétlődően azt üvöltözte: „Megöltem a sátánt!”

Egy francia bíró úgy vélekedett az esetről, hogy lehetséges, hogy a muszlim férfi nem vonható felelősségre a gyilkosság miatt, mert marihuánát fogyasztott a történtek előtt.

Számos pszichiátriai vélemény született az ügyben, amelyek egybevágóan állították, hogy Traore „akut delíriumban” volt a gyilkosság elkövetése után, amit a cannabis túlzott használata idézett elő. Traore elismerte, hogy átlagosan napi 15 marihuánás cigarettát szív el. Bár a pszichiátriai vélemények egybevágóan állítják, hogy a muszlim férfi nem szenvedett semmilyen mentális betegségben, abban már eltérnek a vélemények, hogy felelős volt e a cselekedetéért.

Az ügyben eljáró bíró egyúttal elutasította, hogy súlyosbító körülményként értékelje a támadás antiszemita hátterét. A vizsgáló bíró döntése szerint a férfit pszichotikus zavar miatt kórházba vihetik kezelésre, vagy kábítószer-rehabilitációs programra kényszeríthetik, esetleg szabadon is engedhetik.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151818

Ajánljuk még a témában