Von der Leyen: Egy erős és egységes Európáért fogok dolgozni

2019. július 16. 20:24

Nemi egyenlőség, digitalizálódó kontinens, klímabarát politika. Megtartotta első sajtótájékoztatóját a bizottság elnökeként Von der Leyen. A szoros eredménnyel megválasztott új elnök kedd este az újságírók rendelkezésére állt.

Politikai pályafutásom során ez volt a legintenzívebb időszak – kezdte Von der Leyen – Köszönetet szeretnék mondani fantasztikus csapatomnak, akikkel sikerült a képviselők bizalmát elnyernem. Úgy gondolom, a jelen helyzet jó kiindulópontot jelent. A következő években előre akarom vinni Európát, szeretném egy klímabarát kontinenssé tenni.”

Von der Leyen beszélt arról is, hogy digitalizálódó Európáért küzd, ahol ténylegesen működik a jogállamiság. Kifejtette azt is, hogy a Bizottságban nemi egyenlőséget akar majd.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy németországi minisztersége során szenvedélyévé vált a munka, ám most búcsút int hazájának pár évre, hogy belevethesse magát a brüsszeli feladatába.

Kérdés firtatta azt is, hogy amennyiben a Brexit megvalósul és esetlegesen őt támogató képviselők is távoznak, akkor hogy tud majd maga mögött többséget biztosítani. „Meg kell ismerniük engem, hogy bízhassanak bennem. Folyamatosan törekszem majd a többség biztosítására, és konstruktívan viszonyulok majd minden tagállam kormányfőjéhez” – válaszolta higgadtan az elnök asszony.

Arra a kérdésre, hogy miért vállalta ezt a kihívást, úgy fogalmazott, hogy ez természetes volt számára: „Európainak születtem, Brüsszelből származom, és bár sokáig az egészségügy területén tevékenykedtem, majd későn, 40 évesen csöppentem a politikai szférába, ahol tizennégy évig dolgozhattam Angela Merkel mellett, most visszatérek gyökereimhez, és örülök, hogy Brüsszelbe visszatérve újra Európáért dolgozhatok.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151731

Ajánljuk még a témában