London harcba száll az álinformációk ellen

2019. július 10. 20:31
Globális pénzügyi alapot hoz létre Nagy-Britannia és Kanada a médiaszabadság védelmére.

Az alap (Global Media Defence Fund) létrehozását Jeremy Hunt brit külügyminiszter jelentette be szerdán Londonban, a brit és a kanadai kormány által közösen szervezett nemzetközi konferencián, amelynek témája a médiaszabadság védelme és a korrupció elleni küzdelem.

Hunt közölte, hogy a brit kormány 18 millió fontot (több mint 6,5 milliárd forintot) különít el az alap számára, amelyet az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) kezel.

A brit külügyminiszter a konferencián, amelyen 120 ország vesz részt, bejelentette: az alap céljai közé tartozik az újságírók képzése, beleértve a személyi biztonságuk védelmét szolgáló képzést, illetve az újságírók védelme egyebek mellett azzal, hogy hozzásegíti őket jogi szolgáltatások igénybevételéhez.

A brit kormány emellett segíteni kívánja az álinformációk terjedése elleni fellépést Kelet-Európában és a független média megerősítését a nyugat-balkáni térségben.

Jeremy Hunt a londoni konferencián mondott beszédében hangsúlyozta: a médiaszabadság nem nyugati, hanem egyetemes érték, a szabad média védi a társadalmakat a hatalmi visszaélésektől.

(MTI)

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Álinformació=médiaszabadság.
Minket még hagyjanak békén.
Nem több keleten az álinformació, mint nyugaton.

Egyetértünk. Értelmetlen, de jól hangzik

Az biztos. És mindig van, aki beveszi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés