Amerika valódi hangja

2019. július 10. 9:56

Charles Gati
Népszava
Orbán és Cornstein együtt csúsztat az amerikai-magya viszonyról.

„A magyar miniszterelnök és az amerikai nagykövet, David Cornstein együtt csúsztat a két ország közötti kapcsolatokról. Orbán, miután az Európai Unióval kapcsolatos korábbi számításai nem váltak be, most a Trump-Cornstein kettős segítségével új amerikai pártfogóival mosolyog. Az üzenet hazafelé: látjátok, fiúk, nem vagyok egyedül… És Trump valóban irigyli Orbánt (egyeduralmáért), Cornstein pedig hálás neki a végtelenül korrupt és a börtön felé tartó Netanjahu támogatásáért.

Az amerikai többség pozícióját Steny H. Hoyer, a nyolctagú küldöttség vezetője így foglalta össze: »Az oligarchák és a pártemberek befolyása az olyan független intézményekre, mint a bíróságok és a média, egyre fenyegetőbb.« Hoyer, a képviselőház második embere már az 1980-as évek óta a közép-európai térség és az emberi jogok komoly szakértője. A delegáció másik vezetője, Ben Cardin szenátor – sokáig a Helsinki Bizottság elnöke - különösen járatos a magyar politikában. Ő így nyilatkozott: »Sajnálattal tölt el minket, hogy nem beszélhettünk Orbán Viktorral azokról az intézkedésekről, amelyeket kormánya tett a demokrácia alappilléreinek aláásására, és amelyek ajtót nyitottak az orosz befolyásnak, és utat engedtek a korrupciónak.«

Tom Cole republikánus képviselő Hillary Clintonhoz, Obama volt külügyminiszteréhez hasonlóan fogalmazott: »„Szándékunkban áll folytatni a közös munkát magyar barátainkkal, hogy biztosítsuk a választások szabadságát, a bíróságok függetlenségét és a sajtó sokszínűségét.« Az amerikai egység és kontinuitás félreérthetetlen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valamikor a
"Zsong a folyó, a bendzsó remeg,
oly búsan dalolnak a négerek,
és messze viszi a Mississippi a négerek bús dalát."
volt Amerika valódi hangja, Gáti Kareszé sem az.

Gati elvtárs, újabb sokk?

Szép teljesímény két mondatba ennyi hazugságot belepréselni.

Aki sem a Kennedy-gyilkosságot, sem a 9/11-t nem tisztázta rendesen, az ne pofázzon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés