Donáth Anna: Most nem szavaznám meg von der Leyent

2019. július 9. 10:32
A hétfői Egyenes Beszédben a Momentum EP-képviselője úgy fogalmazott: Járóka Líviát azért nem támogatták, mert nem volt jelen Törökszentmiklóson, és nem emelte fel a hangját a Híd a munkába-program miatt.

Donáth Anna arra a kérdésre, hogy miért mentek az EP-be, úgy reagált: szerinte a NER lebontását ugyan Magyarországon kell elintézni, azonban ehhez kellenek szövetségesek. „Nem azt gondolom, hogy az Európai Unióból jön a felmentő sereg, de az biztos, hogy jó kapcsolatokat kell ott tudnunk kiépíteni, meg kell tudnunk mutatni Európának a másik végében is, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral” – válaszolta az ATV Egyenes Beszéd című műsorának hétfői kiadásában.

A Járóka Lívia megválasztása körüli botránnyal kapcsolatban elmondta: ugyan tisztelik a Fidesz EP-képviselőjének jogvédő múltját, de azért nem szavazták meg, mert „nem volt velünk Törökszentmiklóson, egyszer nem emelte fel a hangját a Magyar Légió megjelenése kapcsán, nem emelte fel a hangját a Híd a munkába-program több milliós eurós ellopásával kapcsolatban”. Szerinte egyszerre képviselik a magyar választókat és az európai egységet, ezért nem maradhatnak csöndben akkor sem, ha „saját pártunk kormánya” olyan dolgokat csinál, amivel nem értünk egyet. Felrótta még az EP-alelnöknek is, hogy a bemutatkozó levelében nem említette, hogy a Fidesz tagja.

Egy másik uniós ügyben, a német von der Leyen EB-elnöki jelölése kapcsán kijelentette: szerinte a jelölés folyamata miatt nincs vele kapcsolatban egység. „Pontosan azért, ahogy ez alku kötetett. (...) Bármit is gondolunk Timmermansról vagy Weberről, nekik nyílt vitáik voltak. A választópolgárok élő tévévitákban meghallgathatták, hogy milyen vízióik, milyen érveik vannak, hogyan képzelik el a következő öt évet. Ehhez képest pár héttel később politikai alkuk következtében új szereplő jön be a képbe, amiről nem tudunk semmit.” Hozzátette: jelen állapotban nem tudná megszavazni EP-képviselőként von der Leyent.

Jelezte: kedden tart meghallgatást a Renew Europe von der Leyennek, ezután többet fog róla tudni.

A teljes beszélgetést itt tudja megnézni.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szupika, már hallom, ahogy Macron, aki létrehozta az ALDE-t, tapsikál.

Donáth Anna az Anti Madonna. Még sok víz le fog folyni a Dunán mire belőle hiteles képviselő lesz.

Hiába magyarázkodsz, csak lejjebb süllyedsz a mocsárba.
Menthetetlen vagy.

Előbb utóbb tényleg Orbánnak kell ellenzéket is csinálnia, mert ez a mostani még mindig meglehetősen ócskának tűnik. Tényleg nincs egy tehetséges figura sem köztük, kizárólag ez a sok netceleb szintű seggfej akarja itt az észt osztani?

Válaszok:
Karvaly | 2019. július 9. 13:59

Rónai Egonka mindent megtesz, hogy mentse a menthetetlent.

De hasztalan, mert Annuska eljátszotta a fiatal nemzetiek szimpátiáját. Kirepült az első kanyarban.

Három sminkes vásári kofa.
Árulják a hazát.

Ezzel egyetértek, azzal nem, hogy ennek az volt nálad az apropója, hogy Járóka _állítólag_ nem szavazta meg Dobrevet.
Dobrev, Cseh, Donáth bevallottan nem szavazta meg Járókát.

Én is ettől tartok, mert most már az ellenzék bevallottan mindenben a jobboldali kormány ellen tevékenykedik, egyetlen célja annak a megbuktatása.
Németeknél mindig azt emlegetik, hogy a hosszútávú programok kormányváltáskor is zökkenőmentesen mennek tovább, így lehet hosszútávra tervezni, stabil a környezet.
És az idő az ellenzéknek kedvez, mert egyre többen lesznek azok, akiknek gyurcsányi elkúrás maximum egy gyerekkori emlék, viszont olyan szépeket tudnak mondani, hogy biztos van mögötte valami.
Jó lenne, ha befutna végre a varsói gyors, és jobboldali kormány váltana jobboldali kormányt, akkor nem kellene attól tartani, hogy ismét mindent elbarmolnak a baloldali zsenik, ahogy azt már párszor megtették a rendszerváltás óta.

Rajkot és Mécset sem értem......

Botmixer a seggedbe, az van. Ajrópaiság.

"Annácska, nem gondolhatod komolyan, hogy a Momentum lenne az, amelyik magába olvasztja a többit..."

Semmi esélyük rá, ezekkel az arcokkal, meg ezzel az "átlagnál kicsit magasabb IQ-hoz az átlagnál jóval túlburjánzóbb egó"-val jellemzhető, észosztó politikályukkal. Ezek a nagyképű figurák ugyanolyan elitista seggfejek, mint akik az SZDSZ-ben ültek anno. Újabb generáció, de viselkedés és az attitűd teljesen ugyanaz. Így ők maximum arra a baloldali minoritás pozícióra számíthatnak, mint ami az SZDSZ-nek jutott 2002-től.

A baloldali néppárt pozícióért tovább folyik harc, és egyhamar nem fog lezárulni, mert az MSZP szétesőben van, a DK meg egy velejéig rohadt párt, a kezdetektől fogva. Más meg nincs, a többiek mind tehetségtelen karrieristák.

Szerinted őket is halálra ítélték????

Ez a szerencsétlen Rékakinga2.0, újszadeszes profillal...

Azóta a frakcioja közleményt adott ki, hogy a liberálisok holnap nem szavaznak magyarra és lengyelre.........
Ilyen fiatalon lett hazaáruló.

"miközben ők ugyanúgy nem szavazták meg Dobrev Klárát."

Esetleg erre forrást is tudsz adni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés