Elismerte az MTA SZTAKI, hogy volt egy szobájuk szívalakú ággyal

2019. június 22. 14:53

Igaz, szerintük nem kéjbarlangként használták.

A Riposzt pénteken arról számolt be, hogy „a legnagyobb titokban alkalmi együttlétekre szolgáló kéjbarlangot építettek a Magyar Tudományos Akadémia egyik kutatóintézetében”. A lap egy videót is bemutatott, amin egy szívalakú ággyal és sarokkáddal felszerelt tetőtéri szoba látható.

Az Indexnek az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének több munkatársa megerősítette, hogy létezett egy ilyen szoba. A helyiség nem a Riposzt-cikkben bemutatott Lágymányosi utcai épületben, hanem a SZTAKI egy másik épületében, egy utcával odébb volt található.

A munkatársak elmondták: az épületben egy komplett fitness-részleget húztak fel, hogy „a munkatársak a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak." A SZTAKI elismerte: egy vezető építtette a szobát évtizedekkel ezelőtt, azt azonban nem kéjbarlangként használták, és már felszámolták. 

"Szexuális együttlétekre berendezett helyiség nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem. Tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videófelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát, de ez soha nem működött kéjbarlangként" – írta a SZTAKI a különös berendezésű helyiség kapcsán.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150483

Ajánljuk még a témában