Elismerte az MTA SZTAKI, hogy volt egy szobájuk szívalakú ággyal

2019. június 22. 14:53
Igaz, szerintük nem kéjbarlangként használták.

A Riposzt pénteken arról számolt be, hogy „a legnagyobb titokban alkalmi együttlétekre szolgáló kéjbarlangot építettek a Magyar Tudományos Akadémia egyik kutatóintézetében”. A lap egy videót is bemutatott, amin egy szívalakú ággyal és sarokkáddal felszerelt tetőtéri szoba látható.

Az Indexnek az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének több munkatársa megerősítette, hogy létezett egy ilyen szoba. A helyiség nem a Riposzt-cikkben bemutatott Lágymányosi utcai épületben, hanem a SZTAKI egy másik épületében, egy utcával odébb volt található.

A munkatársak elmondták: az épületben egy komplett fitness-részleget húztak fel, hogy „a munkatársak a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak." A SZTAKI elismerte: egy vezető építtette a szobát évtizedekkel ezelőtt, azt azonban nem kéjbarlangként használták, és már felszámolták. 

"Szexuális együttlétekre berendezett helyiség nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem. Tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videófelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát, de ez soha nem működött kéjbarlangként" – írta a SZTAKI a különös berendezésű helyiség kapcsán.

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sixx vagyok, egy segghülye barom:

https://index.hu/velemeny/2019..

Válaszok:
emhem | 2019. június 22. 22:17

Nem is szív alakú. Fordítva kell nézni. Ez egy rövidnadrág.

No igen, de még a mondás szerint is az ördög a részletekben bújik meg. Azokat pedig jelen pillanatban nem ismerjük.

Azért ez kurva kontraproduktív vádaskodás a fidesz részéről. Palkovics ugyanis jó eséllyel használhatta e szerelemszombát- mint a SZTAKI egyik igen potentált, állami pénzekkel kitömött alkalmazottja...

Régóta nem láttam egy ennyire izléstelenül berendezett valamit tényleg, mint egy rossz kupi, milyen figura lehetett az, aki csináltatta. Különben, ha van egy lelkes partner, akkor nem kell ekkora felhajtás....

Ő is gyanús- de valljuk meg, Palkovics inkább, hiszen ő éveken keresztül a semmire nyalt fel onnan mellékállásként 800 ezres havi fizetést- az intézeti tanácstag meg külsősként eléggé protokoll pozíció.

Válaszok:
Teknős | 2019. június 23. 15:59

Palkovicsot nem bíznám meg a hálószobám lakberendezésével...

Gondolom ez volt a gendertanszék elődje.

Ezt a summázatot megjegyezzük és megfelelő időben hivatkozunk rá.

A fene essen a sok álszent kommentelőbe! Az tartsa fel a kezét, aki egyszer sem kufircolt a munkahelyén! ... - Na, ugye! Egyetlen kezet sem látok a magasban.

Mindig mondtam, hogy a munka nagy kerítő. A tudományos munka meg pláne. Egy tudományos felismerés, valami csodálatos katartikus élmény . És ha a felismerésre egy kolléganővel egymást inspirálva jutottál, egyszerűen képtelenség kikerülni egy levezető szexet.

A tudós is ember. Nem kell mindjárt tudományosfokozat-osztó díványra gondolni!

én nem bírtam elolvasni amit sixx írt, de alapvetően a hülyék itt a ripostnál vannak, akiknek az épületet sem sikerült eltalálniuk a lejáratócikkükhöz..

szerencsére egy noname troll hülyeségeit senki nem veszi komolyan.

ezt nem tudom, de annak az ügynek volt tartalma.
annak, hogy egy világhírű matematikus benne van egy tudományos tanácsban, nulla tartalma van. ez az a szint, mint amikor oláh gellért cikket ír arról, hogy lovász az önéletrajzába rejtette az állampolgárságát.
einar mentségére szól persze, hogy ő nem cikkeket ír hanem kommenteket.

Ha van egy olyan vendegszoba, amiben heverő és zuhanyzó kerül kialakításra, senkit nem érdekel.
No de piros szív alakú ágy vörös szőnyegen, jakuzzival:-)))))))
Gondolom, annyit te is elismersz, hogy fura:-)))))

ezek szerint a katolikus egyház-sztorit is teljesen félreérted.
ott sem az a lényeg, hogy mi volt, hanem hogy mi van ma: kit véd ma az egyház, felelősséget vállal-e vagy sem.

a sztaki a szobát megszüntette, az akadémiai dolgozók fóruma az egész ügyet elítélte és változásokat sürget.
az sem világos, mivel vádoljátok lovászt.
egyelőre a legkomolyabb vétség, ami szóba jött, hogy rosszul költött el a sztaki korábbi vezetése pármillió forintot.
ez valóban probléma és számon kellene kérni, de egyrészt semmi köze az mta jelenlegi átalakításához, másrészt ezzel együtt is igaz, amit már sokszor elmondtam:

az mta a legjobban működő magyar állami szerv. azzal, hogy beolvasztják egy rosszabbul működő minisztérium alá, csak rontani lehet a helyzeten.

1. az mta-nak nincsenek kiváltságai, csak annyiban, hogy az a magyar tudomány legfőbb irányító szerve. ezek a kiváltságok a magyar alkotmányban vannak deklarálva, és több mint 150 évre mennek vissza. ezekhez a kiváltságokhoz még palkovics sem akar hozzányúlni.
2. alapvetően minden országnak másképp működik az akadémiája, szóval az egy elég semmitmondó állítás, hogy ilyen nincs máshol
3. olyan van nyugaton is, hogy az akadémiának intézetei vannak (pl. hollandiában) de ez lényegtelen, mert nem ez az alapvető probléma
4. az alapvető probléma, hogy a kormány bele akar szólni a tudomány működésébe. ehhez pont annyira van (nincs) joga, mint megmondani egy orvosnak, hogy hogyan kezelje a betegét.
5. ami _nincs_ sehol a világon, hogy kormányzati megrendelésre működne magas színvonalú alapkutatás
6. az mta összes intézete egyégesen áll ki és tüntet az akadémia megmentése mellett
7. magyar egyetemi oktatók ezrei álltak ki az akadémia megmentése mellett
8. egyetemek azért nem tudnak kiállni, mert azokat már régen megszállta a kormány. a kancellárok fideszes pártemberek, akik fojtogatják az egyetemeket (pl. az eltét). pontosan ezt akarják elkerülni az mta dolgozói.
9. nem tudsz pocsékul működő mta-intézetet mondani. legalábbis megalapozottan biztos nem.

a rényi mint kádertemető :D

:-)
Az más, ha így szocializálódott és neki ez a természetes, az átlagos.

"mond[d], hol van még ilyen az életben a bölcsit és ovit leszámítva?"
massachussetts institute of technology. stanford university. harvard university. california institute of technology. university of oxford. university of cambridge. eth zurich.
csak hogy a világ legjobb egyetemeit soroljam.

amúgy meg nagyon harcosan magyarázol, de közben kb semmi konkrétumot nem mondasz.
9. melyik és milyen szempontból?
6-7-8. kicsit meredek azt állítanod, hogy nem tüntet minden intézet, mikor még a lendületes kutatók levelét is aláírták mindegyik intézetből: https://drive.google.com/file/..
további támogatókat itt találsz: https://mta.hu/mta_hirei/az-ak..
az akadémia intézetei pedig egységesen nem pályáztak azokra a pályázatokra.
hogy az egyetemek pályáztak, pont azért nem jelent semmit, amit írtam: az egyetemek vezetését már megszállta a fidesz.
5. így van, _nekem_ nehéz bizonyítanom, én csak a top helyekre tudok rábökni, hogy nem így működik. neked viszon roppant egyszerű lenne cáfolnod, ha tudnád.
4. végre állítasz valamit. csak éppen borzasztóan nincs igazad. az alapkutatás befektetés a jövőbe, nem lehet, és jobb helyeken nem is szokták utólagos teljesítményhez kötni.
pont ezért ezeket előzetes (de szigorúan tudományos!) teljesítményekhez kötik, és nagyon kemény verseny is van a tudományon belül az állásokért, pályázatokért.
3-2-1. továbbra sem magyaráztad el, hogy milyen kiváltságokról beszélsz. az akadémiának más funkciói vannak mint különböző nyugati intézményeknek, de ezek összességében semmilyen kiváltsághoz nem juttatják az mta-t.

Még az is lehet, hogy Weinstein MTA tag.

Egy fenét vagy te magyar! Legfeljebb magyarul beszélsz.

Eddig voltam rád kiváncsi! Szia! X

Ha azt tudod, hogy a Palkovics a semmire nyalt fel havi 800-at, akkor talán azt is, hogy a többiek mire mennyit?

Megsúgom, a Sztakiból soha semmi sem jött ki, Se Palkoviccsal, se nélküle, de tetézd a hülyeségedet nyugodtan.

Az MTA SZTAKI egy pénznyelő, teljesen felesleges intézmény létezése óta, nulla eredménnyel. Ezen akar változtatni Palkovics. Ami talán azt is jelentheti, hogy Palkovicsnak nem tetszik a nulla eredményességi mutató. Vagy tévednék? Nem tudom.

továbbra is nagyon sok fals dolgot írsz.
egyrészt, hiába oktat egy egyetem, ez csak a funkciók egy része. még az orbitális tandíjú intézmények sem az oktatási bevételekből élnek meg. pláne az eth zürich.

amit kérdeztél, arra meg tényszerűen igaz a válaszom: egy tenured professornak a világ legjobb egyetemein is alig van kötelezettsége, a maradék időben meg azt csinál amit akar (azaz kutat), csakúgy mint a "kivételezett" mta-n. mindezt (az mta-val szemben) busás fizetésért.
a tudomány így működik, és csak így tud működni.

6-8. 9 év ner után kicsit vicces azt feltételezned, hogy a fidesz nem fideszes kancellárokat nevez ki. és attól, hogy nem ők írják a pályázatot, még oda tudnak hatni máshova, hogy íródjanak pályázatok. de ezt igazából az előző két kommentemben is leírtam.
5. böktem
4. no comment
3-1. vannak problémák az akadémiával, de ezt nem fogja egy százszor problémásabb minisztérium megoldani.

további fejlemények az egyházhasonlatoddal kapcsolatban:
https://444.hu/2019/06/24/az-m..

Meghalt a SZTAKI volt vezetője.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés