Kihátráltak Weber mögül a szocialisták és a liberálisok

2019. június 20. 14:35

Nem támogatják Manfred Webernek, az Európai Néppárt csúcsjelöltjének megválasztását a szociáldemokraták és a liberálisok az Európai Bizottság élére – számolt be európai parlamenti forrásokra hivatkozva a a Politico.

Az uniós tagállamok vezetőinek csütörtökön kezdődött brüsszeli csúcstalálkozóján vitatják meg, kik tölthetik be az európai uniós intézmények vezető tisztségeit.

Az Európai Bizottság elnöki székének eddigi legesélyesebb jelöltjének az Európai Néppárt jelöltjét, Manfred Webert tartották, de a legfrissebb értesülések szerint nem sikerült megszereznie a szükséges támogatottságot.

A lap arról is beszámol, hogy a zöldpárti frakció társelnöke, Philippe Lamberts sajtótájékoztatón kijelentette, hogy „a liberális és szociáldemokrata képviselőcsoport hivatalosan tájékoztatta Manfred Webert, nem támogatják a bizottsági elnökjelölését”. A Zöldek ugyanakkor még nem döntöttek az ügyben, de mint mondta, egyik jelölt támogatását sem zárják ki.

Dacian Ciolos, az Újítsuk meg Európát nevű liberális frakció vezeője is közölte, kihátrálnak Weber mögül. „Már nincs többségi támogatottsága Webernek” – nyilatkozta a liberális vezetőkkel folytatott megbeszélés előtt. A politikus kijelentette, hogy a liberálisok Margrethe Vestagert fogják támogatni.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150381

Ajánljuk még a témában