Sargentini számít a finnekre

2019. június 11. 16:36
Finnország meghallgatást szeretne a jogállamiság és a demokrácia helyzetéről.

Az Európai Unió Tanácsának elnökségben soron következő Finnország megsürgetné a Magyarország ellen folyó hetes cikkely szerinti eljárást, hivatalos meghallgatást szeretnének tartani a magyarországi jogállamiságról és a demokrácia helyzetéről az Európai Tanácsban – írja a Euronews egy diplomáciai forrásra hivatkozva.

Az EP tavaly szavazta meg, hogy eljárás induljon Magyarország ellen. Az idei félévben a román uniós elnökség nem tett lépéseket az ügyben. A finnek kiemelt ügyként kezelik a jogállamiság és a demokrácia helyzetét, legalábbis ez áll a finn kormány programjában.

„Finnország elnöksége alatt közös eszközöket kell kifejleszteni azért, hogy megerősítsük a jogállamiság alapjait az unióban. Az uniós forrásokat össze kell kötni a jogállamisági normák betartásával. A civil szervezetek és független bíróságok jogállását garantáljuk.”

A Euronews megkereste az ügyben Judith Sargentinit, aki azt mondta, hogy számít a finnekre. Szerinte az is probléma, hogy csupán az Európai Bizottságtól várnak beszámolót, pedig a jelentésének olyan pontjai is fontosak, amelyek nem érintenek uniós jogokat.

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a holland banya ne erőszakolja meg a magyar nép demokratikus erejét. A finneket bízza a finnekre, a magyarokat a magyarokra. Az imperialista holland gyarmatosító hagyomány képviselete helyett végre viselkedjen demokratikusan!

Lófasz lesz itt, nem hetes cikkely. A Fidesz a harmadik legnagyobb erő a néppártban. Rajtunk kívül mindenki szarul teljesített.

A jogállamiság egy soha konkrétan meg nem fogalmazott műkifejezés. Csűrve, csavarva mindig alkalmas arra, hogy bárhol, bármikor, bárki ellen vádaskodni lehessen. Mivel nincs kellő alap arra, hogy az itthon elköltött és nem nyugati cégekhez visszacsorgatott EU pénzek miatt fellépjenek - az elmaradt profit érdekében - elővesznek egy ködös fogalmat. Mert a szerintük nem megy, hogy hazai cégek boldoguljanak a nyugati cégek helyett. Ennek érdekében, ha kell, az EU a saját szabályait is felrúgja.

Elég sok, pontatlan általánosság van ezekben a feltételekben. Eleve a gazdasági zsarolásra építve, mert a rendszerváltás után volt 14 év az ország gazdasági gyengítésére. Hagyjuk már a nyugat tisztességét ebben a kérdésben.

A jogállamiságot pedig nem tudják pontokba szedve egzakt módon kifejteni. Rengeteg példa van arra, hogy amibe nálunk belekötöttek, az máshol létezik.

Általánosság, ködös megfogalmazás. Nem véletlenül támadják azokat, akik erre rámutatnak.

Nemcsak ezt a zöld gazt kéne kigyomlálni...

Megint donganak a fészkökből kifüstölt jobbikos darazsak.

Utolsó reményük egy naiv holland neomarxista interna´ci lgbt-feminista ámokfutó zöldpárti.

Gratulálok a sikeres léppártosodáshoz!

Jól látod.Menthetetlen. Intravénásan adják itt egy pár embernek a hülyeséget. Olyanok mint akik lázálmukban fogalmazzák meg a mondanivalójukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés