Német miniszter: A homoszexualitás nem betegség

2019. június 11. 13:25
Berlin betiltaná a konverziós terápiákat.

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani – jelentette ki a német szövetségi kormány egészségügyi minisztere kedden Berlinben. Jens Spahn – aki önéletrajza szerint nyíltan homoszexuális, és nemrégiben elvette újságíró barátját – tájékoztatóján elmondta, hogy a tárca által felkért szakértők megállapításai szerint a konverziós terápiák betiltása orvosilag indokolt és jogilag lehetséges. Ezért megkezdik az egyeztetést az igazságügyi minisztériummal, hogy lehetőleg még az idén elkészítsenek egy törvényjavaslatot az ilyen terápiák tiltásáról.

A tárca áprilisban állított fel egy bizottságot a kérdés tanulmányozására. A munkát a nem heteroszexuális önazonosságú, illetve a magukat nem nőként vagy férfiként meghatározó emberek társadalmi elfogadottságáért dolgozó közalapítvány (Bundesstiftung Magnus Hirschfeld - BMH) irányította. A 46 tudósból és politikusból álló testület az esetleges tiltás orvos- és jogtudományi, társadalompolitikai és vallási-világnézeti szempontjait vizsgálta.

A tárca közleménye szerint a bizottság meghallgatott olyan személyeket, akik átestek konverziós terápián.  Az ő „szenvedéstörténeteik” is „nagyon hangsúlyosan” mutatják, hogy cselekedni kell – tudatták. A bizottság két előzetes jelentést állított össze. Az egyikben az orvosi, egészségügyi vonatkozású megállapításokat foglalták össze, kiemelve, hogy a homoszexualitás nem betegség, és ezért nem is kell kezelni.

Aláhúzták azt is, hogy a szexuális orientáció külső hatásra bekövetkező változása felettébb valószínűtlen, az erre irányuló kezelések viszont egyértelműen negatív hatásúak. A másik jelentésben az ügy alkotmányjogi vetületét tekintették át. A többi között kiemelték, hogy a büntetőjogban is rögzíteni kell a konverziós terápia alkalmazásának tiltását.

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a bizottság végső, összefoglaló jelentését várhatóan augusztus végén hozzák nyilvánosságra.

(MTI)

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindegy, hogy betegség-e vagy sem: miért kell TILTANI azt, hogy valaki önként résztvegyen egy terápián?

A német miniszter érintett.

Az ATV beszámolója szerint a miniszter a "feleség"...Szóval: egy férfi mint feleség nem betegség...Íme, a "szép" új világ!

A szövegből kiderül, hogy a homokos lobby létrehozott a homokos miniszter fedezékében egy hasonszőrűekből álló vizsgáló bizottságot, akik "objektíven" megmondták a tutit, amely elfogulatlan, mi több, "tudományos", s így mindenkire kötelező!

"a tárca által felkért szakértők megállapításai szerint a konverziós terápiák betiltása orvosilag indokolt és jogilag lehetséges."

Az egy dolog, hogy szerinted nem betegség, de hogy tiltani is akarjátok, az azért már tényleg meredek. A konverziós terápia ÖNKÉNTES. Kibaszott okádék buzilobbi.

Gyereket csinálhatnak, de közben lehányják egymást. Idilli.

Egészséges emberek képesek a saját gyermekek nemzésére ill. megszülésére, és az azt követú folyamat, az ún. "gyermeknevelés" végigvitelére.

Aki minderre nem képes, annak mindenesetre van egy problémája. Hogy ez a probléma "soha" nem gyógyítható, az butaság. Létezik pl. a biszexuális magatartás is, aminél biztosan van helye az olyan viselkedésterápiának, amely a bi- ből a hetero- felé tereli a közös gyermekre vágyókat.

1. De azzal mintha összefüggne, hogy van-e esélyed fölnevelni a gyermekedet annak saját anyjával/apjával, hmmm? Azért - lévén nem kutyák vagyunk - az utódnemzés általában nem ötperces szexuális kaland, hanem évtizedes, és kihatásaiban életre szóló folyamat.

2. Szerinted nem? Ki a fene szeret megöregedni? És úgy igazából ki szeret kamasz lenni?

Mi az, hogy be kell tiltani a terápiát? Azért mert ez a manus jól érzi magát a ferde állapotában, vannak akik meg szeretnének ebből szabadulni.

Gyógyítható a homoszexualitás - dokumentumfilm

https://www.youtube.com/watch?..

Ez megmagyaráz mindent. Mármint nekik. Miért költöttek erre pénz, amikor világos, hogy milyen eredményre jutnak.

"A munkát a nem heteroszexuális önazonosságú, illetve a magukat nem nőként vagy férfiként meghatározó emberek társadalmi elfogadottságáért dolgozó közalapítvány (Bundesstiftung Magnus Hirschfeld - BMH) irányította."

Erre mondják már pár éve, hogy nyomul a meleg lobbi.

Hát, igen, az a normális emberi életpálya, ha az ember belenő egy olyan életállapotba, amikor a párjával közösen (Biblia: egy testként) gyermekeket nemz/szül és nevel, majd kiöregszik ebből az életállapotból.

Nem ezt az életpályát befutni, az valamilyen szempontból nem normális. Néha indokolt ehhez negatív erkölcsi értékítéletet fűzni, néha ez igazságtalan, néha az erkölcsi értékítéletünk meghökkentően pozitív, pl. ebben az értelemben Krisztus Urunk sem normális életpályát járt be, és korántsem csak a kereszthalál akadályozta meg.

De ha valaki be akar állni a normálisok sorába, annak a maga idejében a párjával gyermeket kell vállalnia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés