Pünkösd, a közösségeket összefújó isteni szél ünnepe

2019. június 10. 11:28

Nagy Ervin
Pesti Srácok
Tapasztalható tény, hogy Európában válságba kerületek az úgynevezett hagyományos, természetes közösségeink. A szélsőséges genderisták és a feministák, vagy a kultúrmarxisták szétzúzták a család fogalmát.

„A szó teremtőereje nagy hatalom. De van egy ezt megelőző pillanat, amikor a szó értelmezése történik meg. Akié a szavak értelmezése, azé a hatalom. Ezt a küzdelmet láthatjuk a felvilágosodás óta, és ennek a küzdelemnek a következménye a politikailag korrekt közbeszéd kialakulása, majd liberálfasizmusba, véleménydiktatúrába való átfordulása.

A szavak értelmezése egyén szintjén kevés. Elvész a globális viharban az, hogy egy-egy ember mit gondol a szavak értelméről, szemben egy természetes közösséggel, mely értelmezése mindig erősebb minden egyéni erőlködésnél.

Így a morális normák fenntartása és a szavak értelmezése miatt is létkérdés, hogy megerősödjenek és működjenek a hagyományos és természetes közösségeink ebben a történelem szülte, csodálatos lehetőségekkel teli, ám mégis az öngyilkos hajlam jeleit is mutató civilizációnkban.

Tapasztalható tény, hogy Európában válságba kerületek az úgynevezett hagyományos, természetes közösségeink. A szélsőséges genderisták és a feministák, vagy a kultúrmarxisták szétzúzták a család fogalmát, ahogy a liberálisok a nemzetet, a kozmopoliták az internacionalistákkal közösen (68-as nemzedék és gyermekeik) pedig az egyházi közösségek tekintélyét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tisztelet az M5-ben azoknak, akik műsorba illesztették Pünkösd alkalmából, a Szentlélek kiáradásának ünnepén Péter a kőszikla 2 részes filmet, amely az apostolok életéről, Péter életéről, életútjáról szól, s benne a Szentlélek kiáradásáról.

Minden emberben ott a jó, csak ki kell szeretni belőlük.

Mind többeknek kellene látniuk ezen filmet s mind többeknek kellene látniuk keresztjeiket hátukra vevő, elhordozó, hiteles keresztényeket, akik a végsőkig elmennek életükben Jézus szándékait, lelkületét követve. Mint Péter vagy Pál s más Krisztus követők, vértanúk, akik a kényelmet, belső békére és élő hitre cserélték, életüket is Jézusért adva. Sokak előtt hiteles tanúbizonyságot adva hitükről, amiből keresztények táplálkoznak, ami keresztényeket épít s gondolkoztat el nem keresztényeket is, sokakat formálva, segítve a megtérés útjára lépésben, még évezredek után is.

https://www.mediaklikk.hu/video/peter-a-koszikla-21/
https://www.mediaklikk.hu/video/peter-a-koszikla-22/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában