Kártékony sztereotípiák a férfiakról

2019. június 10. 09:36

Füleki Boglárka
20on

Az egyik legrosszabb sztereotípia szerint az erősebbik nem képviselői szabadságra vágynak a babasírás és a pisis-kakis pelenkatengerek helyett. A férfiak többsége igenis szeretne utódokat nemzeni, és számos statisztika igazolja már, hogy napjainkban a férfiak sokkal aktívabb szerepet vállalnak a gyermekgondozásban.

„Az egyik legrosszabb sztereotípia szerint az erősebbik nem képviselői szabadságra vágynak a babasírás és a pisis-kakis pelenkatengerek helyett. A férfiak többsége igenis szeretne utódokat nemzeni, és számos statisztika igazolja már, hogy napjainkban a férfiak sokkal aktívabb szerepet vállalnak a gyermekgondozásban. Sőt, sok olyan család van már, ahol a férj megy szülési szabadságra. Kivétel persze mindenre van, de az biztos, hogy az előítéletek tévútra vezethetnek bennünket.

Nem bonyolultak

Gondolom, mindenkinek ismerősek azok az vulgáris mémek, cikkek, amik a férfiakat faék egyszerűségű gondolkodásmóddal aposztrofálják. Állítólag mindig azt mondják, amire gondolnak, és a világ legegyszerűbb tevékenysége elemezni viselkedésüket. Pedig nem: ugyanolyan bonyolultak, mint mi, ugyanúgy játszmáznak, taktikáznak, túlgondolnak, hoznak logikátlan döntéseket, és sokszor még csak indokot sem tudnak felmutatni arra, hogy miért cselekedtek úgy, ahogy. Egy embert is nehéz több éves múltjával kiismerni, a világ összes férfiját pedig lehetetlen egy sémára sztereotipizálni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149820

Ajánljuk még a témában