Kártékony sztereotípiák a férfiakról

2019. június 10. 9:36

Füleki Boglárka
20on
Az egyik legrosszabb sztereotípia szerint az erősebbik nem képviselői szabadságra vágynak a babasírás és a pisis-kakis pelenkatengerek helyett. A férfiak többsége igenis szeretne utódokat nemzeni, és számos statisztika igazolja már, hogy napjainkban a férfiak sokkal aktívabb szerepet vállalnak a gyermekgondozásban.

„Az egyik legrosszabb sztereotípia szerint az erősebbik nem képviselői szabadságra vágynak a babasírás és a pisis-kakis pelenkatengerek helyett. A férfiak többsége igenis szeretne utódokat nemzeni, és számos statisztika igazolja már, hogy napjainkban a férfiak sokkal aktívabb szerepet vállalnak a gyermekgondozásban. Sőt, sok olyan család van már, ahol a férj megy szülési szabadságra. Kivétel persze mindenre van, de az biztos, hogy az előítéletek tévútra vezethetnek bennünket.

Nem bonyolultak

Gondolom, mindenkinek ismerősek azok az vulgáris mémek, cikkek, amik a férfiakat faék egyszerűségű gondolkodásmóddal aposztrofálják. Állítólag mindig azt mondják, amire gondolnak, és a világ legegyszerűbb tevékenysége elemezni viselkedésüket. Pedig nem: ugyanolyan bonyolultak, mint mi, ugyanúgy játszmáznak, taktikáznak, túlgondolnak, hoznak logikátlan döntéseket, és sokszor még csak indokot sem tudnak felmutatni arra, hogy miért cselekedtek úgy, ahogy. Egy embert is nehéz több éves múltjával kiismerni, a világ összes férfiját pedig lehetetlen egy sémára sztereotipizálni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nonek lenni akkor is konnyebb. Hisztizel egy kicsit - uj bunda, nyaklanc, nyaralas.
Ferfi eseteben: hisztizel egy kicsit - meg vacsorat se kapsz.

Válaszok:
Sulammit | 2019. június 10. 21:44

"Nem ritka, hogy a kissrácok fejét „Ne legyél már ilyen nyámnyila!”, „Ne bőgj, nem vagy te lány!” – féle maszlaggal tömik tele, így nem tartom meglepőnek, hogy nehezebben mondják ki azt, amit gondolnak, éreznek. Lehet, hogy néha valóban érzelmi analfabéták – vagy csak annak tűnnek –, de a rájuk nehezedő társadalmi elvárás nevelte őket azzá. Ebből persze nem következik az, hogy az emóciók totális hiányában szenvednének: ha úgy adódik, igenis képesek taknyosra bőgni magukat."

Baromság, semmi nem igazolja. Az égadta világon semmi nem igazolja azt a hipotézist, hogy a férfiaknak jót tenne, ha úgy fejeznék ki az érzelmeiket, ahogyan a nők szokták. hagyjuk már ezt a nyálas, feminizáló ökörséget!

Egyébként pedig azt sem igazolja az égvilágon semmi, hogy a nők azokhoz a férfiakhoz vonzódnának, akiről leírják ezt a sok fasságot. Pl. hogy mutassa ki az érzelmeit, és hasonló ócska szövegek. A nők támaszt keresnek, nem pedig egy velük kompatibilisen instabil férfit.
Kurvára jól tud jönni veszélyhelyzetben egy olyan férfi, aki nem omlik össze az első nehézség láttán, nem az érzelmei veszik át az irányítást a tettei felett, hanem a racionális, ne adj isten a védekező-agresszív énje.

Ez jó volt! Megnevettettél. :)))

Igazad van Bogi. Sok férfi megy az oviba a kisgyerekért, utána fagyizni, játszótérre.
Otthon is kiveszik a részüket mindenféle munkában. Porszívózás, vásárlás, főzés, nem mondják, hogy női munka, mint a nagyapáink.

Az is igaz, hogy sokan nem találják a párjukat, ahogyan a lányok sem. Mindkét nem erről panaszkodik.

Olvastam valahol, ha Isten nem adta volna a rózsaszín ködöt, - szerelmet - nem közelítene egymáshoz a két nem, annyi konfliktus, ellenérzés van köztük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában