Felvidéki politikai tájkép csata után

2019. június 10. 16:12

Csonka Ákos
Új Szó
Azt ugyanis látni kell, hogy ettől függetlenül is komoly átrendeződés kezdődött el a politikai térfeleken, annak ellenére, hogy a két domináns pártban személyi felelősséget továbbra sem vállal senki.

„Több mint két héttel az európai parlamenti választás után már bizton leírhatjuk azt, amit már előtte is sejteni lehetett. Ez a választás fontos mérföldkő az újkori felvidéki magyar politikatörténetben. És ez akkor sem lenne másképpen, ha az MKP nem botlik el egy fűszálban, és megtartja egy mandátumát. Azt ugyanis látni kell, hogy ettől függetlenül is komoly átrendeződés kezdődött el a politikai térfeleken, annak ellenére, hogy a két domináns pártban személyi felelősséget továbbra sem vállal senki. Mindez felerősíti azokat a hangokat, melyek egyre elégedetlenebbek, és egyre markánsabban az egység gondolatát hangoztatják. 

(...)

Az MKP és a Híd kiegyezési lehetőségeiről, illetve annak komoly nehézségeiről az elmúlt hetekben már többen fölvázolták a főbb kontúrvonalakat. Egyesek Bugár kapitulációjában, mások a vezérkarok lefejezésében látják a megoldását. Megint mások szerint az egyik pártnak kellene gesztust tenni a másik irányába, illetve fordítva. Több hang a szóban forgó pártok fiataljainak és újabb arcainak a szerepvállalását sürgeti, míg vannak, akik a teljes galériacsere szükségességét vizionalizálják. Hogy az összfelvidéki társadalom pontosan melyiket is, hogyan is, vagy éppen milyen kombinációban és arányokban képzeli el, az viszont talány. Ennek pontos kiszámítását csak mélyreható felmérésekkel és komoly kutatásokkal lehetne igazából megoldani, erre viszont a következő parlamenti választásig már nem biztos, hogy van elég idő. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés