Volt EPP-Fidesz kommunikáció

Szájer: A Fidesz EP-képviselői folytatják a küzdelmet

2019. május 28. 8:25
A fideszes EP-képviselő a Magyar Hírlap keddi számában elmondta: a választás megerősítette őket abban, hogy továbbra is kitartsanak a céljuk, vagyis a bevándorlás megállítása, a keresztény kultúra megőrzése, a nemzetek megerősítése mellett.

„Elsöprő, Európában példátlan támogatást kapott a Fidesz-KDNP, amiben rengeteg munka van, nagyon sokan dolgoztak ezért a sikerért. Európai parlamenti (EP) képviselőinknek az lesz a feladata, hogy helyt álljanak a megfelelő fórumokon és folytassák azt a küzdelmet, amelybe néhány éve belekezdtünk, adott esetben állják az ütéseket” – fogalmazott a napilapnak adott interjúban Szájer József.

A Fidesz EP-képviselője a ma­gas részvételi aránnyal kapcsolatban kihangsúlyozta: nemcsak az bír jelentőséggel, hogy kivételesen sokan vettek részt a voksoláson Magyarországon, hanem az is, hogy a kormánypártokra többen adták le a szavazatukat, mint öt évvel korábban. „Ez nagyon erős támogatást jelent” – húzta alá.

Arra a kérdésre, hogy az EPP-ben a helyezetüket miként fogja befolyásolni a mostani eredmény, a következőket mondta: „A választáskor mindig az erőnket demonstráljuk, ilyenkor kiderül, hogy azok a pártok, amelyek a Fidesz-KDNP-t bírálják, közel sem tudnak olyan eredményt hozni, mint amilyet mi. Ennek hatással kell lennie a folyamatokra.”

Szerinte ez az eredmény a Fidesz megerősödését hozta a pártcsaládon belül. Kérdésére válaszolva Szájer József megerősítette, hogy a Néppárt és a Fidesz között már volt kommunikáció a hivatalos eredmények megszületése óta, de minden a továbbiakban dől el.

A nemzetközi eredményeket értékelve kiemelte, hogy ha figyelembe vesszük az arányokat, az olyan nagy múltú pártok, mint amilyen a francia republikánusok, a spanyol néppárt vagy a német kereszténydemokraták teljesítménye gyengébbnek számít, mint a Fidesz-KDNP által elért eredmény. „Természetesen mi annak örülünk, ha a jobboldal erői, vagyis a nemzeteket támogató és azokat Brüsszellel szemben megvédeni kívánó pártok erősödni tudnak. Sok országban indulhatnak el komoly változások, a mostani EP-választás jelentős mértékben képes lesz alakítani Európát a Fidesz-KDNP által helyesnek tartott irányba” – hívta fel a figyelmet.

Nyomatékosította: egy együttműködő, egymásra odafigyelő, egyenrangú partnerek közötti, nem pedig egymást állandóan bíráló, szankcionáló Európára van szükség.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés