Rockos himnusszal várják Ferenc pápát a bukaresti hívek

2019. május 17. 21:30
Kitettek magukért a romániai pápalátogatás szervezői.

Gyerekek, felnőttek, családok, nők és férfiak, egyházi személyek, apácák és papok – ők énekelnek abban a zenés videóban, amit a pápalátogatás szervezői hoztak nyilvánosságra éppen két héttel a június 1-i csíksomlyói szentmise előtt.

A videóról hírt adó Magyar Kurír azt közölte, hogy a bukaresti főegyházmegye YouTube-csatornáján közreadott pápaváró himnusz szövegét és zenéjét a főegyházmegye papja, Ieronim Ambăruși szerezte (aki maga is feltűnik a videoklip elején). Mint írják, a zene és a szöveg együtt kifejezi a romániai hívek örömét, hogy május 31. és június 2. között országukban köszönthetik Ferenc pápát.

Fordításuk szerint a bukaresti főegyházmegye által készített himnusz refrénjében – mely az apostoli látogatás mottóját veszi alapul – az hangzik el: „Járjunk együtt, ő várja, hogy eljöjjünk, hogy az atyai házban egyesüljünk, nagyok és kicsik, szegények és gazdagok, mindannyian meg vagyunk híva, ugyanarra a szeretetre hív az utunk és hivatásunk.”

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ótvar. Mint Románia. Mint az modernista Egyház. A kettő együtt igazán "remek" mixtum compositum. Pont Luciferencnek való. Nézze és hallgassa meg naponta ezerszer! Egészségére!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés