Index: Felfüggesztették a Mercedes-gyár bővítését

2019. május 15. 11:51

A portál értesülései szerint még az is lehet, hogy más típusú üzemmel bővül a gyártelep.

Hosszú távon számolnak vele, de átmenetileg felfüggesztették Kecskeméten a Mercedes-gyár bővítését, erősítette meg az Index információját a Daimler stuttgarti központja – írja szerdai cikkében a portál. Ludvig Orsolya, a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár kommunikációs igazgatója az Index megkeresésére elmondta: természetes, hogy egy piaci cég módosítja a terveit, ez zajlik most a Mercedesnél is. Az a korábban kitűzött cél azonban nincs veszélyben, hogy bővítsenek Kecskeméten, sőt még az sem, hogy a következő évtized első felében már termeljen az új gyár.

A portál azonban úgy tudja, hogy zajlik a korábbi tervek felülvizsgálata: úgy tudják, elképzelhető, hogy a korábbi, full-flex gyárról szóló elképzelés helyett végül más koncepció valósul meg. A korábbi tervek szerint ugyanis rugalmasan, egyazon gyártósoron állították volna elő a legkülönbözőbb modelleket a kompakt autóktól a hátsókerék-meghajtású limuzinon át a különböző meghajtással rendelkező járművekig. A piaci igényeket látva lehet, hogy végül nem erre lesz szükség.

Az Index információi szerint egyes kivitelező alvállalkozók felé már jelezték is a felfüggesztést, de ezt a  Mercedes még nem erősítette meg a portálnak.

Cikkében az Index úgy fogalmaz: a döntést a kecskeméti gyárbővítés jövőjéről az is lassíthatja, hogy a cégben jelenleg éppen vezércsere is zajlik, Ola Kallenius várhatóan a Daimler május 22-i éves közgyűlése után veszi majd át a társaság vezetését Dieter Zetschétől. Az ő elképzeléseitől alighanem sok függ majd. A Daimler vezérigazgató-jelöltjéről az Index szerint annyit mindenesetre már tudni, hogy a jelentős költséglefaragások híve.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148439

Ajánljuk még a témában