Orbán és a populisták nem szélsőjobboldaliak

2019. május 14. 11:34

„Szélsőjobb” – ez az a jelző, amit az amerikai és a brit média minden európai populista politikusra ráaggat, mintha mind fasiszták volnának.

2019. május 14. 11:34
Rod Dreher
The American Conservative

„Az elnök ma fogadta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a Fehér Házban. A CNN példája mutatja, hogy a főáramú médiában miért nem lehet bízni egyáltalán, ha az európai politikáról, a brit torykról és a kereszténydemokratákról van szó:

»Szélsőjobb« – ez az a jelző, amit az amerikai és a brit média minden európai populista politikusra ráaggat, mintha mind fasiszták volnának. Sok mindent lehet kritizálni ezekben a politikusokban és mozgalmakban, de a bevett baloldali-liberális nézet, hogy fasiszták, nem csak buta, hanem egyszerűen téves is. Sosem fogod megérteni az európai politikát, ha az amerikai és brit médiától várod, hogy elmagyarázza azt neked.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. május 15. 13:51
Ó, abba ne hagyják! Hiszen ez a komcsik legerősebb fegyvere, ha valaki, náci, neonáci, szélsőjobboldali fasiszta! Mondogassák csak, az a legjobb. Olyan ez, mint amikor mindenre antibiotikumot eszik a delikvens, és a baktériumok meg immunissá válnak. Így kell ennek a dumának elvenni a valamikori atombomba jellegét. Hány éve fasisztázzák Orbánt? És mit látnak az emberek? Hogy nemcsak, hogy nem semmisül meg, de szépen prosperál? Visszanyal a fagyi.
Edvind Johnsson 4.0
2019. május 14. 19:11
Ezt eddig is mindenki tudta, hogy a patás nem szélsőjobboldali, ezt a fegyvert csak a balliberálisok szokták használni.
thomsen
2019. május 14. 19:02
Vannak fasisztoid vonásaik, de nem fasiszták. Egy kicsit bolsevikek, egy kicsit multiszopó vadkapitalisták, egy kicsit horthysták, egy kicsit antikonzervatívok, egy kicsit anti-keresztények és szegényellenesek. Ezek csak afféle fűszerek, amitől a zsibbadt szájú birka nem érzi, hogy az étel fő hozzávalója az ő zsebéből történő lopás, ja meg az ostoba, hazug demagógiával való trollkodás, a fityingekkel nyájetetés és tovább butítás. Orbán sokkal gyorsabban forgó pávatáncos annál, mintsem piti fasiszta legyen.
formaegy
2019. május 14. 17:18
Tudja ezt a magyar ballib is, csak szerencsétlenségükben, mivel semmihez nem értenek, üresfejű kongó hordók akik csak másokat próbálnak utánozni, de még azt is nevetségesen, ezt fröcskölik kínjukban. Ennyi az övék.))) Annyi az eszük, ami látszik.))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik