Érettségi: nem kell megismételni a történelem írásbeli vizsgát

2019. május 9. 7:07
Az OH korábban arról tájékoztatta az MTI-t: május 8-án, az írásbeli vizsga megkezdése után bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették.

 Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát – közölte az Oktatási Hivatal szerda este az MTI-vel.

 „A megjelent híresztelésekkel ellentétben az Oktatási Hivatal nem íratja újra a történelem írásbeli érettségit. Az esszékérdések esetleges kiszivárogtatása ügyében az Oktatási Hivatal a rendőrségi feljelentést megtette, a tények feltárása a nyomozó hatóságok feladata” – olvasható a közleményben.

Az OH korábban arról tájékoztatta az MTI-t: május 8-án, az írásbeli vizsga megkezdése után bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A hivatal ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. 

A BRFK az MTI megkeresésére szerda délután azt közölte, hogy megérkezett a feljelentés, amelynek alapján elrendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

(MTI)

 

 

 

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyes döntés!

Racionális döntés. A csalók saját megukkal csesztek ki. Nem
lesz mindig a háttérben egy ismerős, aki súg. És egyszercsak jön
a pofon. Minél később, annál jobban fog fájni.

Azért az röhejes, hogy most már oda jutottak, odáig hergelték az erre fogékonyakat, tüntessenek, mert szerintük nehéz volt a matek érettségi.

Tanulni kellett volna, mert az érettségin már fel kell mutatni valamilyen színvonalat. Ezt a színvonalat viszont nem Nagy Blanka képviseli a trágárságaival, még ha tetszik is sokaknak. Talán mégsem ilyen szintű feladatokat kéne érettségire adni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés