Björk: Kapcsold ki és menj sétálni!

2019. május 5. 07:48

Az izlandi énekesnő szerint az internetes szemét fogyasztása helyett induljunk ki a szabadba.

Interjút adott Björk a Pitchfork zenei magazinnak. A nyolcvanas évek óta aktív énekesnő alkotásról, művészetről és a technológia és életünk viszonyairól is beszélt a lapnak.

„Bűnösnek érzem magamat, hogy nem élek folyamatosan Izlandon, hogy nem teljesen zöld energiát használok és nem a saját zöldségeimet termesztem. Ezt kellene mindannyiunknak csinálni” – fogalmaz Björk.

Hazája kapcsán arról is beszél: „Ott van egy százezres falu, bemész a központba és egymásnak DJ-ztek. Találkozol az elnökkel a boltban. Ez nagyon csináld-magad jelleg. Ha bármilyen hierarchiával próbálkoznál, nevetségessé tennéd magad”.

Kifejti: „Valószínűleg sok olyan kölyök van manapság, akik nem tudják, hogyan kell az erdőkben sétálni és alapvető dolgokat csinálni a szabadban. Sokáig lehetsz a Facebookon, de aztán azt érezheted, mintha három hamburgert ettél volna. Tudod, hogy szemét. Mindig azt tanácsolom a barátaimnak: csak menjetek sétálni egy órára és aztán gyertek vissza, és nézzétek meg, hogy érzitek magatokat. Azt hiszem, arra teremtettünk, hogy a szabadban legyünk. Izlandon nőttem fel, és akkor is, ha havazott vagy esett, egész nap a szabadban voltam. Szórakoztasd magadat! Csinálj valamit! Azt hiszem, emberséget kell csempésznünk a technológiába: a lelket”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147877

Ajánljuk még a témában