Magyar adományból épül családsegítő központ Szíriában

2019. május 4. 15:01
A Magyar Kolping Szövetség tízmillió forintot gyűjtött össze és ajánlott fel, hogy gyermek- és családsegítő Kolping-ház épüljön a polgárháború sújtotta szíriai Aleppóban. Az adományt Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára vette át szombaton Budapesten.

Azbej Tristán az MTI-nek elmondta: a ház kifejezetten a szíriai polgárháborút túlélő, traumatizált gyermekeket és a válsághelyzetben lévő családokat fogja segíteni. 

A katolikus Kolping-mozgalom család- és gyermeksegítő közösségi házakat működtet Magyarországon, és szeretnék, ha Aleppóban is felépülhetne egy ilyen központ.

Kitért arra, hogy a mozgalom vezetői „egyrészt erkölcsi értelemben csatlakoznak a magyar kormány üldözött keresztényeket segítő Hungary Helps Programjához", másrészt az államtitkárság segítségét kérik a központ megvalósításához. 

Az államtitkár hozzátette: amennyiben nem romlik a biztonsági helyzet Szíriában, még ebben az évben felépülhet a központ, ahol a szakmai képzés, nevelés, szabadidős foglalkozások mellett különös hangsúlyt kap a traumatizált gyermekek lelki gondozása.

A központ működéséhez a Kolping Szövetség szakembereket is felajánlott, és az aleppói melkita egyház szakmai közreműködésére is számítanak.

Azbej Tristan úgy fogalmazott: „ez az adomány is tanúsítja, hogy a Hungary Helps a magyar szolidaritás programja, jóval több mint kormányzati program. Annyi szolidáris magyar ember és közösség fejezte ki támogatását az ügyünk iránt, hogy összmagyar programnak tekinthető".

Felidézte, hogy a múlt hónapban hasonló összegű, az üldözött keresztények megsegítésére szánt adományt vehetett át a partiumi Királyhágómelléki Református Egyházkerülettől, és folyamatosan érkeznek adományok Beregszásztól Székesfehérvárig, Budapesttől Gyomaendrődig.

(MTI)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért kell mindig más pénzére gondolnotok? Miért nem azt nézed meg, hogy te mennyi "inggombot" ajánlottál fel a saját jövedelmedből

Lehetne úgy, hogy a témánál maradjál? Ne más zsebébe, bankszámlájában turkálj!
Te is biztosan teszel különböző felajánlásokat, hiszen Amerikában ez nagy divat.

Te a saját pénzeddel gazdálkodjál és ne a római katolikus Kolping mozgalom tagjaién.

Ez a Kolping szövetség pénze és a Kolping szövetség fogja ellenőrizni.
Ha német volt az apukád, tudott volna mesélni neked, hogy ki az az Adolf Kolping és mi az a Kolping szövetség.

Ne keverj, kavarj!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés