Dobrev Klára: Az EU-n kívül csak káosz, nyomor és összeomlás van

2019. május 1. 15:47
Az uniós tagság 15 évéből az Orbán kormány tízet elherdált – jelentette ki Dobrev Klára, a DK EP-s listavezetője a párt május elsejei ünnepségén.

Nem igaz, hogy az Európai Unión kívül is van élet, ott csak káosz, nyomor és összeomlás van – jelentette ki a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője a párt fővárosi majálisán mondott beszédében.

Az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett érvelő Dobrev Klára azt mondta, Magyarország számára nincs más út, csak az, hogy egy erős európai közösség egyenrangú polgára legyen.

A politikus, aki beszédében nagy hangsúlyt helyezett a DK európai minimálbérről, családi pótlékról és minimálnyugdíjról szóló ígéreteire, leszögezte, hogy az Európai Egyesült Államok gazdagabb Magyarországot jelent.

Az elkövetkezendő években a világ nagy kihívásaira, mint például a klímaváltozásra, a globalizáció okozta szegénységre, vagy a nemzetközi terrorizmusra csak közösen, európai összefogással lehet válaszolni – mondta.

Az Európai Egyesült Államok nem lopná el a magyarok pénzét a közbeszerzéseken, nem lopná el a fél Balaton-partot, nem venné el a gazdák földjeit, hogy azokon oligarchák nyerészkedjenek, nem rabolná el a budai Várat – tette hozzá.

Az Orbán-kormányt bírálva arról beszélt, hogy ma a betegszállítóknak kézben kell vinniük a betegeket, az orvosoknak sokszor a nem sterilizálható eszközöket is újra kell sterilizálniuk, a multinacionális cégek dolgozóit a „rabszolgatörvénnyel eladták”, a közigazgatásban dolgozóktól pedig nemcsak a szabadságuk jelentős részét vették el, de még az ebédidejüket is – közölte Dobrev Klára.

Azért is van ok az elkeseredésre, mert az uniós tagság 15 évéből az Orbán kormány tízet „elherdált”   – fogalmazott. 

Az a Magyarország, amelyik korábban a legfontosabb európai döntések központjában volt, amelyik 2007-ben még a legtöbb uniós forrást hozta el, most Orbán Viktor miatt sokkal kevesebb pénzt fog kapni az EU-s költségvetésből – közölte az EP-listavezető.

Elhúztak mellettünk a balti államok, a csehek, a szlovákok, miközben Románia és Bulgária is bevezeti néhány év múlva az eurót. A képzeletbeli uniós autópályán mindenki elhúz mellettünk, a magyar miniszterelnök pedig ül és nézi, hogy mindenki szembe jön vele – mondta.

Nem igaz, hogy csak gyűlölködésből, utálkozásból és háborúból lehet egy országot felépíteni – jelentette ki Dobrev Klára. 

Nem igaz, hogy ha gyűlöljük Brüsszelt, akkor jobb lesz az egészségügy, nem igaz, hogy ha hadban állunk az ENSZ-szel és a civil szervezetekkel, akkor magasabbak lesznek a bérek, és nem igaz, hogy ha rettegünk a migránsoktól, akkor nőni fognak a nyugdíjak – tette hozzá.

(kép és szöveg: MTI)

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

+Norvégia, mint a nyomor és káosz.....

"Az uniós tagság 15 évéből az Orbán kormány tízet elherdált"

Eddig olvastam. Hülyeségekkel nem fárasztjuk magunkat.

Válaszok:
Negue | 2019. május 1. 16:22

A lényeg, hogy a férjeura kormányzása "nagyon eredményes" volt. :)))

Mennyien hallgathatták?

1961. május 1-i felvonulás. Apró Antal riportot ad.

http://www.fortepan.hu/?image_..

Svájc, Izland, Norvégia..

Én is így vagyok vele.

Feri is transzgender..

Ez történik amikor a kígyó kígyózik. Neki és férjének nem Európai Egyesült Államok kellene, hanem ZOO park.

Dobrev Klára a milliárdos feleség a munkások védelmezője.
Röhög az osztály. A munkásosztály.

A BAZ-megyei cigányság is így gondolja, különösen Feri miskolci látogatása óta.

Az EU jólétet hozott a magyarországi cigányság, általában véve a magyarországi alsóbb rétegek számára.

BAZ- megyei cigányok válhattak részvényesekké Gyurcsány magyarországi és indonéziai érdekeltségeiben, Gyurcsány cégei osztalékai nagy része korábbi, hátrányos helyzetű cigányok kezébe kerül.A cigányság örül, hogy miután a baloldali kormány eladta, bezáratta a cukorgyárakat, már nem kell a kap fölé hajolniuk, örülnek, hogy Kaposvárott döntően afrikai cukornádból készül a cukor.

Az EU kiemelte a rabszolgasorból a magyar munkásokat, a balliberális kormányok eladták, bezárták a gyárakat, üzemeket, megvédték a munkásokat a munkától.

Mindenki egyenlővé vált, Gyurcsánynak is annyi van , mint egy tíz gyermekes kazincbarcikai cigány családnak. S mindenkinek annyi lesz, mint Dobrev Klárának, ha Dobrev Klárára szavaz. Mert Dobrev Klára, a DK, az EU , az új baloldal a garancia a jólétre, a társadalmi különbözőségek megszüntetésére.

Alakul.
A Nemzetállamok Egyesült Állama.
Klárika meg mehet a ....

„A jelenlévő közép-európai vezetők mindegyike aláhúzta az uniós kohéziós politika és a közös agrárpolitika fontosságát, általában viszont elégtelennek tartják az Európai Bizottságnak a 2020 utáni költségvetésre vonatkozó javaslatát - számolt be Morawiecki a soros EU-elnökséget képviselő Viorica Dancila román kormányfővel közösen tartott sajtókonferencián.
A lengyel kormányfő közölte: a csúcs résztvevői elfogadták a Varsói nyilatkozat nevű közös dokumentumot, amely a közös európai piac és az uniós költségvetés szerepe mellett aláhúzza a biztonságpolitikai együttműködést és a NATO szerepét. Viorica Dancila úgy látta: a közös nyilatkozat "fontos alappillért jelent az EU jövőjének építésében". Morawiecki örvendetesnek nevezte, hogy a csúcstalálkozón sok stratégiai témában sikerült konszenzusra jutni.
A csúcson kitértek a szubszidiaritás elvének alkalmazására is az EU-ban, ennek értelmében Brüsszelnek a tagállamokra kellene bíznia mindazt, amit nemzeti hatáskörben lehet megoldani - folytatta Morawiecki. "Közép-Európa egységes hangján szorgalmazzuk, hogy a szubszidiaritás elvét nem szabad megszegni, sőt vissza kell állítani teljeskörű alkalmazását" - fogalmazott.
A varsói csúcstalálkozón annak a tíz országnak (Ciprus, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Szlovákia, Szlovénia) a vezetői vettek részt, amelyek 15 évvel ezelőtt, 2004. május 1-én csatlakoztak az EU-hoz. Képviseltette magát továbbá a 2007-ben taggá vált Bulgária és Románia, valamint a 2013 óta tag Horvátország. Kilenc kormányfő, két miniszterelnök-helyettes, egy külügyminiszter és egy házelnök volt jelen. Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök képviselte. Az Európai Bizottságot egyik alelnöke, Jyrki Katainen képviselte.”
https://mfor.hu/cikkek/makro/m..

Van egy 300 ezer fős hasznos idióta szektàjuk és kész.

Klein-Dobrev - ez az amit SOHA! Piroska néne megelégelte Ferit. Öregecskedő rondácska lànyàt veti be natívan. Mindig lesz rà 300 ezer vevő.

Lásd: Párizs.

Ha ez olyan szupi ötlet, akkor miért nem kapkod érte, miért nem támogatja a többi ellenzéki párt is?

Egyedül csak te szajkózod.

Pl Usa, Szingapur, Japan...

Válaszok:
hátakkor | 2019. május 2. 7:51

Óriási küzdelem néz ki Gyurcsányné és Újhülye közt az EP-be jutàsért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés