Egy patkány gondolatai

2019. április 29. 7:44

Kondor Katalin
Magyar Hírlap
Csak hüledezünk, mert az őrület tovább fokozódik. Itthon úgy, hogy a Bangóné-félék újabb és újabb cselekedeteikkel süllyednek (jó, süjjednek, hogy Bangóné is értse) egyre lejjebb (és lellyebb).

„Nehezen visz rá a lélek, hogy hosszasan elemezzem a szocialisták kiválóságának újabb megnyilvánulását. Minek? Önmagáért beszél, mint az összes „akciójuk”, amelyekkel eddig megörvendeztettek bennünket. Tudom, hogy minden emberben vannak indulatok. Tudom, hogy hevességét olykor megbánja az ember, és azt is tudom, nem mindegy, hogy zárt közösségben vagy netán országos nyilvánosság előtt hangzanak el a szégyellni való szavak. Sajnos az is tény, hogy a minősíthetetlen bulvár vagy szennysajtó mindenhová megpróbál – aljas eszközökkel is – beférkőzni és rajtakapni a célszemélyt, hátha mond valami olyat, amiből palávert lehet csinálni. Így élünk. Hogy miért hagyjuk, arról remélem, más alkalommal lesz módom még elmélkedni. Az emlegetett patkányos eset más. Televízióban, nagy nyilvánosság előtt hangzott el. Egy önmagáról megfeledkezett személytől, Bangóné Borbély Ildikótól, akinek hivatalból kellene rendelkeznie némi önmérséklettel. Ám nem rendelkezik – mint már sokszor bebizonyította –, nyilván azért, mert ez a kívánalom nincs benne a mai ellenzék illemkódexében. Szánom őt. Ezt elszúrta. Nem kicsit, nagyon, hogy némiképp finomítva visszaidézzem az ellenzék egy másik jellembajnokát.

Hogy most mégis »klaviatúrát ragadtam«, az azért történt, mert elképzeltem, mi történt volna, ha valamelyik jobboldali személyiség, kivált, ha politikus »patkányozta« volna le az ellenfelek széles tömegét? Százszázalékos biztonsággal állíthatjuk, hogy perceken belül Kínától Ausztrálián át Amerikáig, beleértve persze az Európai Unió illemkódexét kitűnően ismerő valamennyi politikusát, mindenki tudomást szerzett volna az esetről. S nekünk annyi feladatunk adódott volna csupán, hogy nyakunkat behúzva éjjel-nappal fogadjuk a nemzetközi élet szereplőinek szidalmait, és persze mindenkitől bocsánatot kérjünk, még attól is, akit nem sértettünk meg. Eközben Sargentini, a hivatalos hazudozó, pedig már szorgalmasan írná újabb, Magyarországról szóló dolgozatát. A »patkányozó« pedig – szigorúan csak ha jobboldali politikus – örökre elbúcsúzhatna a politikai pályától. Ilyenek vagyunk.

B. B. Ildikóval nem az a baj, hogy ilyen. Ez az ő baja. Ilyen, és kész. A baj az, hogy ilyen a többi is – mindig tiszteletet adva a kivételnek. A bősz környezetvédő festékkel tesz tönkre belvárosi objektumokat, a nagyhangú senki, aki még pártja programját sem képes felsorolni, a milliárdokért rendbe hozott műemlék épületet szórópisztolyozza le, a buldogtermészetű, bár önmagán kívül már senkit sem képviselő illető pedig a parlament vezető politikusait fújkálja szembe valamiféle – ki tudja, mennyire ártalmas – folyadékkal. És valódi következmény nincs. Megtehetik.

A példatár szinte a végtelenségig bővíthető. Az ostobaság példatára is. És most nem csak a magukról megfeledkezett politikusokra gondolok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzéki politikusok "akcióinál" és nyilatkozatainál nem kell jobb kampányeszköz a Fidesz számára.

Sargentininek megkuldeni Bangone okossagat!
Hadd lassa, kiket, milyen minosegu embereket tamogat/hozna ujra a nyakunkra.
Azert, hogy a nyugati orszagoknak ujra egy kicsivel tobb jusson - a gyarmataikrol.

Válaszok:
pollip | 2019. április 29. 15:14

A boszorka vonuljon vissza, de a sváb-szláv BAYER folyamatosan patkányozik, de az álkeresztényeket ez nem zavarta.

A Fidesznek van kormányzati teljesítménye. A gumicsontot pedig a tisztelt ellenzéki képviselő asszony dobta be egy baráti (értsd: független, objektív és mértékadó) televíziós műsorban a rajongók számára. Amolyan "európai" stílusban.

"A fidesznek 9 éve nincs választási programja"

Aha....ahhoz képest zsinórban harmadszor kormányoznak egyértelmű felhatalmazással. Hát nem érdekes?
Te melyik bolygóról irogatsz, hogy ennyire nem érzékeled a körülötted lévő világot?

Erről a baloldali fröcsögésről írt a szerző. Köszönjük az illusztrációt.

" amikor látványosan szétlopják az országot és bankként telepítik be a KGB-t."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nem???? Pedig nagyon hiteles, és mindig a színtiszta igazat... :)))

És ezek a oldalak, amiket egyesek idetolnak "bizonyítékként", tényleg nagyon hiteles. Már olyan baromságokat illusztrálnak, amit nyilván sem az ATV sem az RTL, sem az Index, HVG sem vállalna be, ezért csinálnak saját online újságot! :DDDDDDDD

Ők maguknak, vigasznak szánják.

Az előző oldalnak remek programjai voltak, meg mindenféle "százlépés" program, amiből semmi nem valósult meg! De azért lehet olvasgatni, ha valaki utólag be nem váltott programokra vágyik.
Úgy látszik, a választók jobban díjazzák, ha nem beszélgetnek a programokról, hanem teszik a dolgukat, munkahelyteremtés, családok támogatása, az ország szépítése, műemlékek felújítása, tömegközlekedés fejlesztése, az egészségügyben, bármennyi probléma is van még, de kórházak rendelők felújítása, államadósság csökkentése....
Szóval a többség gondolom ezt jobban kedveli, ezért kormányoznak harmadszor (amúgy negyedik alkalommal)
Akinek mindez nem tűnik fel az olvasgassa nyugodtan a ballibek választási programját, a mostanit, meg a régit is.

Ne mérgelődj! Még dél sincs.

Reménytelenek vagytok! De biztos így érzitek jól magatokat!

Te és a szavazatszámláló bizottságban csupa hülye ellenzékiek ül, és nem tűnik fel nekik, hogy szinte csak ballib szavazatokat számoltak, és a "gép elromlása miatt"mind átváltozott fideszessé?

Te! És amikor a két oldal utcára hívja a híveit, akkor az a különbség csak optikai csalódás?

Szinte rossz nézni, hogy milyen elképesztő energiát fektettek abba, hogy ragaszkodtok a rögeszméitekhez, és a marhaságaitokhoz, ahelyett, hogy az igazi problémáitokat észrevennétek, és igyekeznétek helyrehozni. Nem dühötökben még rátesztek egy lapáttal. Erre a Bangóné történet a legjobb példa!

EZ NEM VEZET SEHOVÁ? NEM HISZITEK EL?

Nem látják a különbséget. Ne fáradj!

Címszavakban:
- növekvő foglalkoztatottság
- csökkenő államadósság
- csökkenő lakossági adósság, növekvő megtakarítások
- családpolitikai intézkedések
- megszabadulás az IMF és a Világbank gyámságától
- költségvetési stabilitás
- növekvő makrogazdasági mutatók
- béremelés a köznevelésben és az egészségügyben
- ingyenes tankönyv és gyermekétkeztetés
- határozott migrációs politika

Válaszok:
Negue | 2019. április 29. 11:19

Na mi van, már hivatalosan is kiadták nektek a parancsot a gyalázkodásra? Elég volt belőled ennyi! X

Nem számít. Többet kellett volna adni! Mi többet adnánk mondja az emeszpé! Általában ez a "programjuk". :)))

Erről van szó. Száz százalékig bizonyítani akarják, hegy senkinek legyen kétsége.

És nem csinálni semmit. Mint az elődeik. :DDD

Egyébként az előző két ciklusban volt program, azért mondták legutóbb, hogy azokat viszik tovább. Igen. ilyen egyszerűen teszik a dolgukat. Mindenféle "százlépés" meg "nem fog fájni", meg "fájni fog" program mellőzésével.
És rajtatok kívül, úgy néz ki a szavazók többségének is ez jobban tetszik. Tetszik, vagy nem tetszik.

Nem lesz könnyű meggyőznünk egymást. Viszont nagyon érdekesek a kommentjeid az egyes pontokhoz, sokat elárulnak az ellenzéki szavazók lélektanáról. Most csak egy megjegyzés, mert a politikai nézetkülönbségeink dacára van bennünk közös.

Tehát. Nekem is másodikos a gyerekem, bár egyházi iskolában. Meg aztán magam is tanítottam 10 évig, bár középiskolában. A helyzet a következő. Szerintem az iskolás is gyerek, és az állami iskolákban a rászoruló gyerekek ingyen étkeznek a szünidőben is.

Ami pedig a tankönyveket illeti. Boldogult tanár koromban még úgynevezett "demokratikus" kormány volt. Évente változott az iskolában a tankönyv, attól függően, hogy melyik kiadó adott jobb ajánlatot. Nem az iskolának. Hanem a velük az irodájában, zárt ajtó mögött tárgyaló igazgatónak.

És egy szó a béremelésről. Amikor 2009-ben abbahagytam a tanítást, a fizetésem nem volt 100.000 forint nettó havonta. Most a feleségemé 200.000 fölött moccan, tanítóként. Ez szerintem jelentős különbség.

Ja, és a foglalkoztatottság. Emlékszem, az ellenzék "szakértői" milyen jól szórakoztak az 1 millió új munkahelyen. Aztán lassan csak meglett. Sőt, jelenleg munkaerő-hiány van.

Csak amolyan "megvezetett vidéki patkányként" próbálok érvelni...

Te se röhögtesd ki magad. Tudod mit. Belemegyek abba, hogy egyszer sem volt programjuk!!!!
Az írásom többi része akkor sem igaz?

"Igen. ilyen egyszerűen teszik a dolgukat. Mindenféle "százlépés" meg "nem fog fájni", meg "fájni fog" program mellőzésével.
És rajtatok kívül, úgy néz ki a szavazók többségének is ez jobban tetszik. Tetszik, vagy nem tetszik."

Ha tetszik, ha nem harmadszor kormányoznak, és jój! Ezt még a nyugati ellenfelei is elismerik.

A barátaidnak az ellenzéki politikusoknak, meg fel kellen valamit mutatni, mert se a kormányzásuk alatt se utána nem tudnak előállni semmi értelmes dologgal, amivel megszólítanák a választóikat.
Ehelyett egy évet megint azzal töltöttek el, hogy hülyét csináltak magukból. És akkor itt jössz a szőrszálhasogatásoddal. Dolgozni kell és megnyerni az embereket. Te tudsz valamit mondani, hogy miért, és kire lenne érdemes szavazni, ebből az ellenzéki kínálatból?
Tudsz valami jó programot?
Vagy az a nem tudom hány pont volt a program, amit be akartak olvasni a tv-ben, amire már maguk sem emlékeznek pontosan? Óh Istenem.....

Attól, hogy szómenésed van, nem lett igazad.
Egyébként vedd elő a 2002-2010 közötti ballibkormányzás programjait, és hasonlítsd azt is össze a valósággal, meg azt, hogy mi lett az "eredménye" 2010-re.
Ezzel a másolgatással csak az időded pocsékolod.

Erre céloztam én is pár napja.

Ez igaz! Már rég a parlament előtt tüntetnének, hazai és nemzetközi sajtótájékoztatót tartanának, lemondásra szólítanák, a háza előtt tüntetnének.
Szóval jó nagy balhét rendeznének.

Mi csak arról beszélünk, hogy szavazatokat visz az mszp-től, szavazatokat hoz a fideszhez.
Pedig többek között keresztény és zsidó családanyákat és családapákat patkányozott le Bangóné.

Ahogy a parlamentben beszél a fideszes képvisalőtársaival az is bicskanyitogató.
Nagyon magabiztosan bugris ez a Bangóné.
Ők "tisztelt képviselő asszony"-nak szólítják, viszontválaszul elfogadhatatlan, parlamentbe nem illő kocsmai stílus a válasza.

Válaszok:
Negue | 2019. április 29. 14:39

Ne várj tőle más stílust. A prolitikus asszonyon csak annyi fejlődés látszik a kezdetekhez képest, hogy most van pénze akár hetente is fodrászhoz járni.

Válaszok:
Sulammit | 2019. április 29. 14:44

Maga varrja a ruháit is! Legalábbis ezt hazudta amikor rákérdeztek, amikor a szegényekről lódított.
A mostani haja nagyon pocsék, ezt is maga vágta?

Válaszok:
Negue | 2019. április 29. 14:52

Nem is hallhattad, A mandi nem hangos fórum.

Nem tudom. De, hogy őszinte legyek, mindegy, hogy mit csinál magával, meg mit vesz fel......
Az Isten is politikusnak teremtette! :DDDDDDDDDDD

Szerintem is tájékoztatni kéne a nemzetközi médiát.

Köszi, de már olvastam.

Gubó bácsi, a lányoddal ok?
Kérdezd meg Tőle, te vagy itt a nagyokos!

Én a az ellenzék valamilyen (akármilyen) programjára gondoltam. Akár "csali" is lehetne, de akárhogy nézem semmi a világon, hacsak az nem, hogy Ujhelyi beígérte, hogy ezentúl csak "patkánykormányzást" fog emlegetni minden fórumon!
Jó ötlet! :)))Majd figyeld a végeredményt, hogy mire lehet ezzel jutni az érdemi munka helyett!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés