Malcolm Ranjith

Terror Srí Lankán: „könyörtelen büntetést” követel az ország bíborosa

2019. április 23. 08:40

Malcolm Ranjith, Colombo érseke, Srí Lanka bíborosa a terrortámadás felelőseinek „könyörtelen megbüntetését” követeli a kormánytól, szerinte „csak állatok” viselkednek így.

Kemény szavakkal ítélte el Malcolm Ranjith Srí Lanka-i bíboros, Colombo érseke a több mint 200 halottal járó terrortámadás-sorozatot. 

Ranjith kifejtette: nyugalomra kéri a lakosságot, és azt kéri, hogy ne vegyék az igazságszolgáltatást a saját kezükbe. A kormánytól részrehajlástól mentes, de szigorú eljárást követel.

„Ez egy nagyon-nagyon szomorú nap mindannyiunk számára. Szeretném kifejezni a legmélyebb szomorúságomat és együttérzésemet mindazon családok felé, akik elvesztettek valakit, és azok felé is, akik megsérültek vagy nyomorba kerültek. Imára hívok mindenkit, hogy azok, akik megsérültek, hamar meggyógyuljanak, és azok a családok, akik elveszítettek valakit, vigaszra leljenek.”

Kifejezte továbbá: „Teljességgel elítélem ezt a tettet, ami annyi halált és szenvedést okozott az embereknek. Arra szeretném kérni a kormányt, hogy részrehajlástól mentes és erős eljárást folytasson le, találják meg, ki a felelős ezért a tettért, és büntessék meg őket kegyetlenül, mert csak az állatok tudnak így viselkedni. A lehető legerősebb jelzőkkel ítélem el ezt a tettet, és arra kérem a Srí Lanka-i embereket, hogy ne kezdjenek önbíráskodásba, tartsák fenn a békét és a harmóniát az országban”.

Az Amerikai Egyesült Államok és India műholdas hírszerzése segítheti majd a Srí Lanka-i terrortámadás elkövetőinek felderítését - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 keddi műsorában, amit az MTI szemlézett.

A szakértő hozzátette, ugyan különböző hírforrások szerint a külföldi titkosszolgálatok jelezték, hogy egy iszlamista szervezet támadásra készül az országban, de a naponta bejövő több ezer jelentésből rendkívül nehéz kiszűrni, hogy mit érdemes továbbadni.

Hangsúlyozta: Srí Lanka kis ország rengeteg problémával. A térségben tíz éve ért végett egy véres polgárháború a szingaléz buddhisták ás a tamil hinduk között, azóta nem voltak merényletek, de a konfliktus megmaradt. Hozzátette: a politikai felsővezetésben is feszültség van.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147176

Ajánljuk még a témában