Liberális-szocialista-konzervatív vagyok

2019. április 23. 07:32

Puzsér Róbert
Facebook

Pártolom a melegek házasságát, ugyanakkor szigorítanám az abortuszt.

”Ideológiailag liberális, gazdaságilag szocialista, kulturálisan konzervatív vagyok. Liberalizálnám a fegyvertartást, a marihuána-fogyasztást és az eutanáziát. Pártolom a melegek házasságát, ugyanakkor szigorítanám az abortuszt, és ha tehetném, világszerte eltörölném a halálbüntetést. Hiszek a kegyelemben és a megbocsájtásban, s nem relativizálom a nyugati civilizáció értékeit, bár nem tagadom a bűneit és a képmutatását. Akkor is kiállok a szabad véleménynyilvánítás mellett, ha épp engem gyaláznak emberalatti stílusban.

Elkötelezett vagyok a kis állam iránt, amely nem korrumpálja a szavazókat, nem tart fenn hatalmas és költséges bürokráciát, továbbá nem önti az adófizetők pénzét számolatlanul a gazdasági klientúra tagjainak zsebébe, ugyanakkor elkötelezett vagyok az erős állam iránt, amely a piac hatékony ellensúlya, amely megvédi a gyengét és a kiszolgáltatottat, amely esélyt ad, s amely betartható jogszabályokat tartat be következetesen. Nem áll szándékomban egyetlen ideológiának sem alávetni magam, és nem vagyok hajlandó az emberi fejekben dúló polgárháború lövészárkaiból szemlélni a világot. Ha egy ügyet támogatok, azt azért teszem, mert úgy hiszem, hogy a jelenleginél igazságosabb Magyarországhoz vezet.

Kívül állok a kurzusokon: hűségem nem pártokhoz és politikusokhoz fűz, hanem ideákhoz és az egyetemes emberi kultúrához. Azért veszek részt a nyilvánosságban, hogy vád és védelem legyek: vádoljam azt, aki rászolgál, és védjem azt, aki rászorul. Csak akkor szólalok meg, ha olyasmit tudok mondani, amit más nem mond el – s mert Magyarországon a fontos kérdésekről mindenki hallgat, én csak beszélek, és beszélek. Addig feszítem egyre kijjebb a határokat, míg egy szabad szellemű, szilárd értékrendű és szolidáris nemzet közéjük nem fér.„

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147167

Ajánljuk még a témában