Kampánynyitó

DK: Orbánnal egy új európai háború küszöbén fogunk állni

2019. április 14. 15:39
Jönnek a „történelem farkasai, a történelem gazemberei”, mint Orbán Viktor, Marine Le Pen és Matteo Salvini, akik megtanítanak félni és gyűlölni – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció egységes és kiszámítható párt, amely a megalakulása óta egyetlen jelentős politikai fordulatot sem tett – mondta Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke a DK európai kampánynyitó rendezvényén, vasárnap Budapesten. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: mutassanak neki egy másik olyan pártot, akár kormánypártit, akár ellenzékit, amelyik „nem cikcakkokban próbálta megközelíteni a jövőt”.

A Demokratikus Koalíció soha, egyetlen percig nem alkudott meg a Fidesszel, sem politikai, sem üzleti ügyben – folytatta felsorolását. Nem kell taktikázni, nyugodtan lehet nemet nyomni az igazságtalan családvédelmi akciótervre, nem kell tartózkodni – utalt parlamenti szavazásukra. Harmadik érvként leszögezte, a DK a legeurópaibb magyar párt.

Előttünk álló feladatok

Az előttük álló feladatokról azt mondta, sokaknak lehetetlennek tűnik az a vállalkozás, amibe a DK belefogott, de meg kell próbálni a lehetetlent. Előbb-utóbb célhoz fogunk érti – tette hozzá. A küzdelem sikeres megvívásához semmi másuk nincs a hitükön és igazukon kívül, miközben egy olyan hatalommal állnak szemben, amelyik elfoglalta az országot – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hisznek abban, hogy az ember szabadnak született, hisznek a szabadságban, a demokráciában, a társas kapcsolatok és a család fontosságában, a hazában, a másokért viselt felelősségben, a szolgáló és védő államban. Abban azonban nem hisznek, hogy csak egyfajta módon lehet boldog életet élni, akkor sem, ha a kormány ezt diktálja.

Korábban azt hitték – folytatta –, hogy a demokrácia képes megvédeni önmagát, és nem vették észre, hogy azért minden nap meg kell küzdeni. Amikor a demokrácia nem képes jobb, nyugodtabb és kiszámíthatóbb életet biztosítani, akkor a többség elfordul tőle és jönnek a „történelem farkasai, a történelem gazemberei”, mint Orbán Viktor, Marine Le Pen és Matteo Salvini, akik megtanítanak félni és gyűlölni – fogalmazott. Azt is minden nap újra és újra el kell magyarázni, hogy Európa az otthonunk – jelentette ki. Ha Magyarországot nem sikerül Európában tartani, az a folyamat nem lesz sem békés, sem nyugodt. Először szaporodni fognak a konfliktusok, mélyülnek a szakadékok, aztán nő a szembenállás, az erőszak, majd végül „egy új európai háború küszöbén fogunk állni” – ismertette álláspontját. A DK az európai egyesült államokban hisz. Egy közös Európában nem vereségre vagyunk ítélve, hanem a közös sikerek aktív partnerei és nyertesei leszünk – mondta Gyurcsány Ferenc.

„Európa minket Orbán Viktortól is meg tud védeni” 

A rendezvény elején a műsorvezetők külön köszöntötték a teremben tartózkodó Czeglédy Csabát. A politikusról Gyurcsány Ferenc is megemlékezett, amikor beszéde végén azt mondta, Czeglédy Csaba a börtöntől fenyegetve is elég erős volt ahhoz, hogy ne gazember legyen, hanem tisztességes magyar ember maradjon.

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője azt mondta, egy olyan Európáról álmodik, ahol mindenki jólétben él, ahol nincsenek másodrendű állampolgárok. Egy olyan Európáról, amely képes megvédeni a polgárait a külső veszélyektől, de attól is, ha a saját kormányuk diktatúrát épít, mert „Európa minket Orbán Viktortól is meg tud védeni” – tette hozzá. Ezt az álmot az európai egyesült államok tudja megvalósítani – jelentette ki, leszögezve, hogy az európai országok együtt sokkal erősebbek és gazdagabbak.

Elkergetik Orbánt

Az ellenzéki politikus amellett érvelt, hogy Európának az embereket kell támogatnia. Be kell vezetni az európai minimálnyugdíjat, az európai minimálbért, az európai családi pótlékot és a mindenkinek járó európai minimumellátást. Ezeket a járandóságokat a multinacionális cégekre kivetett adókból lehetne finanszírozni – vélekedett.

Azt is leszögezte, nem hagyják, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahonnan sok százezer ember elmegy. Úgy fogalmazott: el fogják kergetni Orbán Viktor miniszterelnököt és hazahívják a külföldre költözött százezreket. Az elkövetkezendő években olyan kihívásokkal állunk majd szemben, amelyeket egyetlen egy ország sem képes egyedül megoldani – mondta, példaként említve a klímaváltozást, a technológiai forradalmat, a terrorizmust és a népvándorlást. Ha Orbán Viktor politikája érvényesül, akkor a magyaroknak nem lesz beleszólásuk abba, milyen legyen az új világ – jelentette ki.

Nem a bezárkózó ország az erős és szuverén, hanem az, amelyik részesévé tud válni egy erős Európának – szögezte le. Ha ennek az akadálya Orbán Viktor, akkor ezt az akadályt távolítsuk el - fogalmazott.

DK a győztes oldalon

Molnár Csaba, a DK EP-képviselője, választási listájának második helyezettje arra hívta fel a figyelmet, alig hat hetük van arra, hogy megmutassák, mit veszíthet Magyarország azzal, ha nem szegül szembe a kormányfő Európa-ellenes politikájával, amely – szerinte - több ponton is vesztésre áll a kontinensen. Kiemelte, a DK ezzel szemben a győztesek oldalára akar kerülni azzal, hogy felsorakozik az európai egyesült államok terve mögé és „igent mond Európára”.

A DK listájának harmadik helyén álló Rónai Sándor azt hangsúlyozta, az európai egyesült államok létrehozása számára egy gazdagabb Magyarországot jelent, ahonnan a hozzá hasonló fiataloknak nem kell menekülniük a jobb élet reményében.

 Az ellenzéki tüntetéseken ismertté vált Nagy Blanka diáklány arra kérte a hallgatóságot, minden esetben álljanak fel és mondják el, ha igazságtalanság éri őket. „Különben csak nekik adunk igazat” - tette hozzá a kormányoldalra utalva.

A rendezvény moderátorai közölték, a DK aktivistái összesen 50 472 aláírást gyűjtöttek, így a párt listája biztosan ott lesz a májusi EP-választáson. A kampánynyitót a Budapesti Kongresszusi Központban tartották, amelyet a hallgatóság megtöltött.

(MTI)

Összesen 284 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert Orbánnak már éppen akkora hadserege és hadi arzenálja van mint Hitlernek. - Ennyire hülyék vagytok. ..sszátok meg!

A "DK" már most jól kivehetően vazallus szerepet szán hazánknak. Gyakorlott komcsi módra az ígérgetés mézesmadzagját húzzák a naivak orra előtt.

« Amikor a demokrácia nem képes jobb, nyugodtabb és kiszámíthatóbb életet biztosítani, akkor » mire is jo tulajdonkeppen?

A DK valóban a legeurópaibb párt, de a magyar jelző nélkül. A leggyökértelenebb, nemzeti, vallási, kulturális identitás nélküli idegen test, a Kádár-i nomenklatúra egykori haszonélvező aggastyánjainak, valamint leszármazottainak gittegylete.

Feri! Az MSZMP-MSZP-DK az szerinted egyenes politikai ív? Egyébként megy egy szánalmas kis hazaáruló vagy, az emberek többsége köp egyet a neved hallatán, s ezt a nagy "szeretetet" most már családodra , pontosabban feleségedre is kiterjesztik. Az ország szégyenei vagytok, de kelletek ahhoz, hogy az emberek tudják, kik és mi miatt kell a Fideszre szavazni.

Milliárdosok lettetek az ország lerablásából, százezreket tettetek szegénnyé, földönfutóvá, eladtátok az ország termelő kapacitását, amit az új gazdik bezártak, nektek meg vastagodott a svájci bankszámlátok.

A Fidesz történelmi bűne, hogy nem csinálta meg az elszámoltatást. A Fidesz egyszer ebbe fog belebukni.

Úgy érted, fogadják el mások is, amit ti kitaláltatok?

Orbánnal egy új európai háború küszöbén fogunk állni.

Mér' veletek nem?

Őt lőtték szét a rendőrök október 23-án + Videó
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/o..

„Bizonyítható az embervadászat” + Videó
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/b..

Őrjöng az áldozat! Megúszták Gergényiék, hogy kilőtték a szemem!
http://www.blikk.hu/aktualis/p..

"Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik képviselője hétfőn a parlamentben beszélt arról, hogy a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vasárnapi filmbemutatóján számolt be róla Zétényi Zsolt, Cs. Attila ügyvédje, hogy ügyfele öngyilkos lett. „Volt egy rossz szeme, meg egy jó. A jót kilőtték, a rosszal meg nem látott. Kapott egy nem enyhe depressziót, és amikor felhívtam az édesanyját, megdöbbenéssel kellett értesülnöm arról, hogy Attila tragikus körülmények között meghalt” – idézte Zétényit.

Cs. Attilát 2006. október 23-án az Astoria Szállónál tartott Fidesz-gyűlés után, miközben a tömeggel haladt, a Blaha Lujza térnél a rendőrség gumilövedékkel megsebesítette. A bal szemét a sérülés miatt 2006. november 13-án kioperálták, emiatt 80 százalékos fogyatékosságot szenvedett, gyakorlatilag alkalmatlanná vált a munkavégzésre. 2011-ben első fokon egyszeri 15 millió forintos kártérítést ítélt meg javára a bíróság, de nem kötelezte életjáradék fizetésére az alperes Készenléti Rendőrséget."
https://mandiner.hu/cikk/20131..

Gumilövedékes szemkilövéssel a demokráciáért.

" A nyomozásban ebben az esetben is megállapították, hogy a Rendőrségi Biztonsági Szolgálat (Rebisz) által használt fegyverek és gumilövedékek beszerzésére és használatba vételére az ORFK Fegyverzeti, Műszaki szakterület közreműködése és jóváhagyása nélkül került sor, és hogy a rendszerbevételi javaslatot az igazságügyi és rendészeti miniszter csak 2006. december 6-án hagyta jóvá.

A nyomozás során kiderült az is, hogy Nagy Lászlót ért lövés pillanatában a helyszínen a Rebisz bevetési osztálya és más rendőri egységek oszlattak, köztük legalább öt gumilövedékes puskával rendelkező rendőr dolgozott. De hogy melyikük lőtte ki a sértett szemét, nem lehetett megállapítani, mert a kilőtt gumilövedékek - az éles lőszerrel ellentétben - a fegyver azonosítására alkalmatlanok. "
https://index.hu/belfold/megva..

Tombol a korrupció Brüsszelben: Verhofstadt eurómilliókért lobbizott kétes cégeknek
https://www.origo.hu/nagyvilag..

Klárika Brüsszelbe szeretne menni, hogy segítsen Verhofstadtnak eurómilliókért kétes cégeknek lobbizni?
https://www.origo.hu/nagyvilag..

Téves az öltözékük a képen. Barna öltöny, barna ing, blúz és barna nyakkendő illene az ideológiájukhoz.

Klárika lenne a Nedzsmija Hodzsa megfelelője?

Ennek a pártnak már nem is DK a neve, hanem GyCsP: Gyurcsányi Családi Párt.

"Harmadik érvként leszögezte, a DK a legeurópaibb magyar párt."

Gyurcsány mondta. Akkor mérget lehet rá venni.

A DK féregkedik, ahogy szokta. Unalmasak.

Amikor az ember a DK-val kapcsolatban azt hinné, hogy nagyobbat már nem tudnak hazudni, akkor mindig előállnak egy még ordasabb hazugsággal.

"Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hisznek abban, hogy az ember szabadnak született, hisznek a szabadságban, a demokráciában, a társas kapcsolatok és a család fontosságában, a *hazában*, a másokért viselt felelősségben, a szolgáló és védő államban."

"A DK az európai egyesült államokban hisz."

Na most akkor hazában vagy európai egyesült államokban? Mert pont ők mondják, hogy a kettő nem fér meg egymás mellett. Vagy páratlan napokon globalisták, páros napokon pedig meghaladott nacionalisták?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés